Tim Srbije sve brojniji, petoro džudista na OI u Tokiju

U Tokiju će Srbiju predstavljati Milica Nikolić (do 48 kg), Marica Perišić ( do 57 kg), Anja Obradović (do 63 kg), Nemanja Majdov ( do 90 kg) i Aleksandar Kukolj ( do 100 kg), zvanično je potvrdila Svetska džudo federacija (IJF).

Srbija u ovom momentu ima 77 kvalifikovanih sportista za najveću sportsku smotru na svetu.

Džudista Aleksandar Kukolj istakao je da će nastup u Japanu, zemlji iz koje potiče džudo, biti nešto posebno.

“Osvajao sam mnoge medalje na svetskim i evropskim takmičenjima, ali zlato sa grend slema u Tokiju ostaje u posebnoj uspomeni. Japanci obožavaju džudo i nema sumnje da će biti poseban osećaj takmičiti se na Olimpijskim igrama pred japanskom publikom”, rekao je Kukolj za sajt OKS.

“Ako pogledam period od pre deset godina i uporedim ga sa današnjom situacijom, rekao bih da je džudo u Srbiji napredovao enormno. Treba samo pogledati rezultate. Mnogo su tome doprineli uslovi za rad koji su danas mnogo bolji nego pre, ali i mentalitet koji smo uspeli da “slomimo” i da dokažemo, prvo sebi, da nije nemoguće pobediti Rusa, Japanca ili Francuza. Svi jedva čekamo nastup na Olimpijskim igrama”, rekao je Kukolj.

Predsednik Džudo saveza Srbije, Ivan Todorov, čestitao je svima koji su doprineli da se ostvari ovaj rezultat.

“Kao što sam rekao i posle Svetskog prvenstva u Japanu u septembru 2019. godine, naša realnost je bila pet do šest plasmana na Olimpijskim igrama. Sa zadovoljstvom čestitam svima koji su doprineli da ostvarimo ovaj rezultat i ističem da nas je ova generacija navikla na vrhunske rezultate, što je odlična sinergija rada Saveza, klubova, trenera i svih onih koji su uključeni u njihov rad. Odlična komunikacija i sistemski rad rezultirali su sa pet takmičara na Olimpijskim igrama”, rekao je predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov.  

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Sonja Vasić pred Španiju: Verujem u nas

Read Next

Takuma Asano ima novi klub