Tepić o slučaju “Palma”: Očekujem da se uključi i Tužilaštvo za organizovani kriminal

Marinika Tepić je rekla da je davanje iskaza u Kraljevu trajalo gotovo dvostruko duže od davanja iskaza u jagodinskoj policiji, ali je, kaže, vredelo zbog izuzetno konstruktivnog i dobrog pristupa tužiteljke .

“Bio je to pristup, ne samo pun razumevanja za temu organizovane prostitucije i pedofilije za koje kao prvoosumnjičenog vidimo Dragana Markovića Palmu, narodnog poslanika i predsednika Skupštine Jagodine, već i sa iskazivanjem izuzetne osetljivosti kada je reč žrtvama i svedocima”, istakla je Tepićeva.

Dodala je da je danas iznela mnogo više detalja nego u iskazu jagodinskoj policiji.

“Ostavila sam otvorenu sumnju na jagodinsku policiju na koju su svi do sada pozivani svedoci prvo bili usmereni, a u zapisnik je izričito uneto da žrtve, naročito iz Jagodine i očevici iz privatnog grada Dragana Markovića Palme ne žele da na ovaj način svoju glavu stavljaju na panj vlasniku tog grada”, kazala je Tepić, dodajući da je “jagodinska policija godinama znala šta se dešava i o čemu se radi, a okretala je glavu na drugu stranu”.

Marinika Tepić navela je i da je dobila obećanje tužiteljke da će učiniti sve da se u ovaj postupak uključi Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) u Beogradu, jer bi to, kako je ocenila, dalo veće ili maksimalne garancije očevicima, a i naročito žrtvama.

“TOK na zaista specifičan način postupa prema svima koji su uključeni u ovako teška i monstruozna krivična dela. S druge strane, to bi ohrabrilo i same žrtve i očevice da se ohrabre da pred državom, u koju uglavnom sada sumnjaju, mogu da iznesu tvoja jeziva iskustva”, kazala je Tepićeva.

Pojasnila je da se ovaj predmet sada nalazi u predistražnom postupku i da nije više na nivou prikupljanja obaveštenja da slučaj preuzme TOK.

Na ove izjave Tepićeve reagovao je i Dragan Marković Palma, navodeći da bi, što se njega tiče, “slučaj mogli da preuzmu i CIA i KGB”

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vulin sa Patruševim u Moskvi: Srbija očekuje podršku u sprečavanju promena mandata Kfora i Unmika

Read Next

Marković: Slučaj mogu da preuzmu i CIA i KGB