“Telekom Srbija” i “Telenor” saopštili da su se stekli uslovi da njihov ugovor stupi na snagu

Kako se navodi u saopštenju, kompanija “Telenor Srbija” dobila je zvanično odobrenje za ulazak na tržište distribucije TV sadržaja i fiksnog širokopojasnog interneta.

“Komisija za zaštitu konkurencije je, nakon sveobuhvatne pravne i ekonomske analize Ugovora o pravu korišćenja optičkih vlakana i Ugovora o pružanju Ethernet Bitstream usluga koje je kompanija potpisala sa Telekomom Srbije, donela pozitivnu odluku u pogledu zahteva za izuzeće restriktivnih sporazuma od zabrane. Takva odluka potvrđuje da ulazak Telenora na tržište distribucije medijskih sadržaja i fiksnog širokopojasnog interneta podržava dalji razvoj konkurentnosti u tom segmentu tržišta”, ističe se u saopštenju.

Iz “Telenora” navode da ulaze na tržište distribucije medijskih sadržaja samostalno, “poštujući pravila fer tržišne utakmce sa ostalim ponuđačima sadržaja, uključujući SBB i Telekom”.

“Telekom Srbija”: Ugovorom sa “Telenorom” značajno se liberalizuje tržište

Iz “Telekoma Srbija” su saopštili da su se obaveštenjem Komisije za zaštitu konkurencije stekli uslovi da ugovor koji su kompanije predložile stupi na snagu.

“Ovim ugovorom značajno se liberalizuje tržište telekomunikacija u Srbiji. On donosi brojne pogodnosti, pre svega korisnicima koji će sada imati veću mogućnost izbora čije usluge žele da koriste, a istovremeno pospešuje konkurenciju i inovacije u telekomunikacionoj industriji”, ističe se u saopštenju “Telekoma Srbija”.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

“Hajneken” objavio strategiju održivog poslovanja za 2030. godinu – “Stvarajmo bolji svet”

Read Next

UBRZAVA METABOLIZAM, PRŽI KALORIJE: Postoji mnogo vrsta joge, ali samo ova skida kilograme!