Tekuća budžetska rezerva za kovid, Grad Beograd, Hilandar i KiM

Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije opredeljeno je 185,5 miliona dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za naknadu troškova uspostavljanja i rada privremenih kovid bolnica, ishrane i smeštaja zdravstvenih radnika.

Ministarstvu kulture i informisanja raspoređeno je 280 miliona dinara za obnovu manastirskog kompleksa manastira Hilandar.

Gradu Beogradu namenjeno je 360 miliona dinara za izvršavanja obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku donošenja budžeta, a mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti.

Za naknadu troškova sprovođenja mera dezinfekcije protiv zarazne bolesti kovid 19 opredeljeno je 88,3 miliona dinara za Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.

Kancelariji za Kosovo i Metohiju namenjeno je 25 miliona dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za angažovanje lica za obilazak svih građana u ruralnim sredinama Kosova i Metohije.

Cilj obilaska je pružanja pomoći nošenja osnovnih životnih namirnica starim i nepokretnim licima i upoznavanje sa merama zaštite i prevencije protiv kovida.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

“Azotara” u stečaju ponuđena po treći put za 581 miliona dinara

Read Next

AN MARI ĆURČIĆ O DEPRESIJI I PREVENCIJI SUICIDA: Evo kako da roditelji prepoznaju psihičke probleme kod dece!