Tanka i lomljiva kosa će se preporoditi, treba da uradite samo ovo

Gusta i sjajna kosa, želja je mnogih dama, ali su zbog prekomernog korišćenja prese, čestog farbanja ili jednostavno genetike, uskraćene za taj ukras na glavi.

Ali, postoji recept uz koji ćete preporoditi svoju tanku i lomljivu kosu, a u tome će vam pomoći sok običnog crvenog luka.

Ovaj sok odličan je da smanjite opadanje kose, zaustavite rast sedih vlasi i da istovremeno ubrzate rast kose i poboljšate njen kvalitet.

U više odvojenih studija dokazano je da crveni luk sprječava gubitak kose u čak 87 % slučajeva. I sami ćete se iznenaditi izgledom vaše kose za samo mesec dana korišćenja ovog prirodnog preparata.

Dermatolozi kažu da nema nikakvih loših posledica po kožu glave ili dlaku.

Slični tekstovi

Crveni luk bogat je sumporom koji podstiče proizvodnju kolagena koji je jako važan za rast kose. Sok iz luka dobar je i za poboljšanje cirkulacije na vlasištu. Takođe, umanjuje eventualne upale na koži, jer ima antibakterijska svojstva. Sok od luka čini vašu kosu jačom, otvara folikule kose te sprečeva infekcije na vlasištu.

Recept za rast kose s crvenim lukom:

Očistite i narendajte dva do četiri crvena luka pa iscedite njihov sok (ili izmiksujte luk u blenderu pa iscedite sok ili još najbolje – u sokovniku).

U taj sok dodajte 1 kašičicu meda i pomešajte.

Masirajte glavu tj. vlasište tim sokom i ostavite da deluje oko 15-30 minuta. Miris je jak ali vredi truda. Možete držati čak i do sat vremena, ako se ne žurite.

Nakon ovog tretmana, operite kosu kao što bi inače.

Tretman je potrebno primenjivati dva do tri puta mesečno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

OVAKO JE GOVORIO ŠON KONERI: Postoji jedna važna razlika između Bonda i mene. On zna kako da reši probleme!

Read Next

Vlasnica odvela svoje ljubimca na šišanje, svi tvrde da je na kraju dobila pogrešne pse