Tamara Vučić učestvovala na samitu prvih dama i gospode u organizaciji Olene Zelenske

Na početku samita, na kojem su učestvovale prve dame i supruge premijera Severne Makedonije, Srbije, Francuske, Islanda, Estonije, Litvanije i Letonije, Olena Zelenska zahvalila je Tamari Vučić na dva vozila hitne pomoći što je dogovorena donacija Srbije Ukrajini prilikom prošlog razgovora Zelenske i Vučićeve.

Tamara Vučić istakla je značaj inicijative Zelenske za uspostavljanje platforme za komunikaciju i bliski dijalog između prvih dama i gospode širom sveta.

“Po mom skromnom mišljenju to je doprinelo poboljšanju naše komunikacije, saradnje, ali i da se naš ujedinjeni glas čuje”, rekla je Tamara Vučić.

Podsetila je da su dva prethodna samita bila posvećena akutnim problemima i pitanjima i momentalnim prioritetima koje je prouzrokovao rat u Ukrajini i koji još uvek postoje.

“Možda i nemamo pravo da predstavimo i neke druge teme sa kojima se treba suočiti, a koje su van pomenutog okvira. Nadam se da će to uskoro biti postignuto, da ćemo izaći iz tih okolnosti”, navela je Tamara Vučić.

Kazala je i da bi volela da se kad dođe taj trenutak fokusiraju na decu i njihove benefite, a posebno na dva životna perioda dece.

“Prvi je period prvih pet godina, odnosno rani razvoj i obrazovanje u ranom periodu i drugi je adolescencija koji je prepun nesigurnosti, izazova i problema sa kojima se deca suočavaju i mislim da udruženim snagama možemo da im pomognemo i da napravimo velike promene u toj sferi zato što način na koji mi tretiramo decu danas ima direktan uticaj na našu budućnost i budućnost celog čovečanstva”, rekla je Vučićeva.

Ukazala je na to da ne bi bilo loše da se u okviru Generalne skupštine UN u Njujorku organizuje neformalni sastanak prvih dama i gospode jer su tada u Njujorku svi ljudi od uticaja i oni koji probleme rešavaju.

Taj neformalni sastanak prvih dama i gospode, kako kaže Tamara Vučić, bavio bi se upravo stvarima kojima se bavi samit, a to su meka moć, kulturna diplomatija i humanitarne aktivnosti.

Svoje obraćanje Tamara Vučić je zaključila tradicionalnom ukrajinskom izrekom – “Topla reč i led topi” uz želje svima da im duh Božića i Nove godine donese prvenstveno mir, blagostanje.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Znate li čemu služi POLUGA na retrovizoru? Može vam spasiti život!

Read Next

Vlasti u Švedskoj pozvale građane da se spreme za moguće restrikcije struje