Tajni kod srećne veze je 1,09! Evo zašto je taj broj značajan parove

Na šta obraćate pažnju kada birate partnera? Da li ste ikada razmišljali koji su to svesni, a koji nesvesni obrasci koji vas privlače?

Na prvi pogled uvek su tu fizičke karakteristike. Nekima je važna boja kose, boja očiju, dok drugi posebnu pažnju obraćaju na visinu.

Naučnici imaju svoja istraživanja i tumačenja i neki od njih kažu da je ključ srećne veze odgovarajuća razlika u visini između partnera. To ne znači da su izgled i ličnost manje važni, ali ljudi i te kako obraćaju pažnju na visinu svog potencijalnog partnera kada donose odluku da li će sa njim započeti vezu.

Istraživači sa Univerziteta u Seulu otkrili su da je visina partnera posebno značajna ženama. One su navodno srećnije ako su u vezi sa relativno visokim muškarcem. Poljski antropolog Boguslav Pavlovski čak tvrdi da postoji idealan odnos između visina partnera u vezi.

I tu na scenu stupa magični broj 1,09. Istraživanje profesora Pavlovskog pokazalo je da je idealno da muškarac bude 1,09 puta viši od svoje partnerke. To znači, da će žena od 172 centimetara biti najsrećnija u vezi sa muškarcem od 187 centimetra.

Slični tekstovi

Profesor Pavlovski smatra da ženska preferencija prema visokim muškarcima ima veze sa evolucijom. Visina je često bila simbol zdravlja i većeg reproduktivnog potencijala, ali i društvenog statusa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

ŠTA JE NATERALO NAJPAMETNIJEG ČOVEKA DA SE UBIJE? Posle ovih reči SOKRAT je odlučio da umre I TO NA OVAJ NAČIN

Read Next

Командант КФОР-а се састао са замеником министра одбране Турске