SVI SMO SE MALO UGOJILI PROTEKLE GODINE: 5 promena na dnevnom nivou uz koje ćete izgubiti kilograme!

Bila je više nego stresna, a situaciju je dodatno pogoršala činjenica da smo njen najveći deo proveli kod kuće. Zato bi sada trebalo da uvedemo neke promene u svakodnevnu rutinu koje će pomoći pri mršavljenju.

Evo pet stvari koje možete da uradite:

Hodajte više

Zadajte sebi cilj da pravite 10.000 koraka dnevno. Možda deluje mnogo, ali nije toliko teško. Možete se šetati napolju ili hodati na traci, ukoliko je imate. Svakodnevna šetnja napolju ima umirujuć efekat, lepo je izaći, nadisati se svežeg vazduha i promeniti okruženje. Počnite od 1,5 km i onda postepeno povećavajte razdaljinu.

Povećajte unos vode

Verovatno mnogi ljudi ovo već dugo žele da urade, pa postepeno povećavajte unos vode. Započnite dan čašom vode sa limunom – to osvežava i dobro je za organizam. Veći unos vode takođe pomaže da se osećamo manje umorno na dnevnom nivou. Jedina „negativna” strana je što morate češće da idete u toalet, tako da dobro rasporedite unos toka tokom celog dana.

Češće pripremajte obroke kod kuće

Počnite sa pripremom jednostavnih obroka i neka svaki od njih ima bar jednu porciju voća ili povrća. Takođe uvećajte unos proteina preko užina kao što je smuti sa grčkim jogurtom, a bogat je proteinima. Naravno, možete se i zasladiti nekim domaćim slatkišem – to će prijati organizmu kako na fizičkom, tako i na psihičkom nivou.

Ustanite ranije

Počnite da se budite ranije i imaćete dovoljno vremena ujutro da završite sve, čak i da ubacite šetnju. Osim toga, rano buđenje pomaže da se ustanovi bolji obrazac spavanja, što je važno kod mršavljenja jer dovoljno sna ubrzava metabolizam, a nedovoljno sna ga usporava. Zato probajte da idete na spavanje u isto vreme svake večeri i da se budite otprilike u isto vreme. Vodite računa da spavate barem 6 sati svake noći, ali, ako je moguće, probajte da to bude 8 sati.

Pet dana nedeljno radite kratke vežbe u trajanju od 20 do 30 minuta

Pored većeg broja pređenih koraka svakog dana, uključite i više vežbi. Međutim, ako nemate uvek dovoljno vremena, probajte sa kratkim, ali efikasnim vežbama. Možete skinuti aplikaciju za treninge na telefonu i početi sa vežbanjem kod kuće, a možete ići i u teretanu. Kada vežbe traju od 20 do 35 minuta, mogu lako da se uklope u dnevni raspored.

Zahvaljujući ovih pet promena na dnevnom nivou, jedna od najboljih stvari koja će se dogoditi jeste da se fokusirate na sebe i budete zdraviji. Ovo su osnovne promene koje možete uvesti, ali one mogu značajno da izmene život. Počnite sa jednom malom promenom i onda postepeno uvodite i druge. Ako budete istrajni, vremenom ćete ostvariti ogroman napredak. Ne zaboravite da verujete u ovaj proces! Srećno!

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Otvoren sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Read Next

IZA ČUVENOG HITA TAMARA KRIJE SE TRAGIČNA LJUBAVNA PRIČA: Velika tajna koja slama srca! (VIDEO)