Svi je pravimo: Greška kod sušenja kose koju je lako izbeći

Za mnoge dame sušenje kose deo je rutine, aktivnost koju obavljaju i po nekoliko puta nedeljno, a ne preskaču je čak ni u letnim mesecima. Radi se o aktivnosti koja je i toliko česta da o njoj, dok traje, ne razmišljamo previše.

Ipak, jednako kao što na primer, smanjujemo peglu kada peglamo osetljivi materijal, tako bi trebalo da razmišljamo i o kosi kada je sušimo, kako bismo oštećenja sveli na minimum.

Prema rečima stručnjaka za kosu Majkla Van Klarka, neoprezno feniranje je, naime, glavni krivac za suvu i oštećenu kosu kod njegovih klijentkinja.

Istakao je i jednu od najčešćih grešaka kod feniranja koju (skoro) sve žene prave, a koja je kriva za oštećenja – prevruće, preblizu i predugo. Kosu naime sušimo na prejakoj brzini, odnosno previsokoj temperaturi, fen držimo preblizu kosi i sve traje predugo.

Srećom radi se o problemu koji je, jednom kada ga prihvatite, lako rešiti. Bitno je za početak da udaljenost između kose i sušila za vrijeme feniranja bude barem 2 i pol do 3 centimetra, prenosi Zadovoljna.hr.

Slični tekstovi

To je prvi korak, a dalje, ako je moguće pokušajte da izbegavate upotrebu fena za kosu nakon svakog pranja i barem jednom nedeljno kosu osušite na vazduhu. U letnjim mesecima, kada su temperature visoke, pokušajte što više pustiti kosu da se osuši prirodnim putem, a onda je na samom kraju, dok je još vlažna, možete oblikovati pomoću fena i četke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Nedelja, mesec ili godina: Koliko vam je potrebno da prebolite raskid

Read Next

Najženstvenija dama Zodijaka stalno bira pogrešne muškarce