Svetski rekord, zlatna i bronzana medalja za paraolimpijce na Evropskom prvenstvu

Srpski paraolimpijac Željko Dimitrijević osvojio je titulu šampiona Evrope uz svetski rekord od 34,71 metar, a Aleksandar Radišić osvojio je bronzanu medalju rezultatom 29,98 metara.

Srpski paraolimpijci su do sada na Evropskom prvenstvu osvojili pet medalja, a ministar Vanja Udovičić odmah je uputio čestitke paraatletičarima, njihovim stručnim štabovima i Paraolimpijskom komitetu Srbije na sjajnom uspehu.

„Još jednom si pokazao svoju neprikosnovenost i da rekordi postoje da bi ih ti obarao! Ponovo se srpska zastava vijori na evropskoj sceni tvojom zaslugom! Svaka čast, Željko, na još jednom hicu za istoriju, za ponos i nezaborav“, stoji u čestitki ministra Udovičića Željku Dimitrijeviću.

Čestitke su ubrzo usledile i sjajnom Aleksandru Radišiću, koji je izborio bronzanu medalju za Srbiju u istoj disciplini.

„Bravo, Aleksandre, što si nastavio sjajan niz i osvojio bronzu, koja je peta medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu u paraatletici u dva dana. Dokazao si da je Srbiji opet mesto na pobedničkom postolju! Svaka čast”, naglasio je ministar u čestitki.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Laslo Đere nakon preokreta i pet setova pobedio Kecmanovića

Read Next

Jokić za RTS: Nadigrali smo ih u trojkama