SUPERMOĆI KOJE KRIJE GLINA, A OVIH 5 VRSTA SPASAVAJU LICE: Zasitite kožu kiseonikom i uklonite toksine!

Reći ćemo vam nešto više o najefikasnijim domaćim maskama od gline koje će poboljšati stanje vaše kože. Mnogi smatraju da je kozmetička glina pogodna samo za osobe sa masnom kožom, dok se njena lepota krije u tome što podjednako dobro deluje na svim tipovima kože. Upravo zato je mnoge devojke obožavaju i redovno koriste u kučnim ritualima lepote.

Od boje gline, zavisi i njena upotreba: plava, zelena, crvena, bela, crna – svaka od njih ima jedinstvena svojstva i sposobna je da reši razne probleme sa kožom.

Maska od bele gline

Izvrsna za masnu, problematičnu i kombinovanu kožu, jer ima moćna svojstva za čišćenje. Takva maskaće ukloniti masni sjaj i očistiti pore bez iritacije. Zahvaljujući svom nežnom delovanju, bela glinaje pogodna čak i za osetljivu i suvu kožu.

Maska od plave gline

Druga najpopularnija glina posle bele boje. Leži toliko duboko u zemlji da uspeva da bude zasićena ogromnom količinom minerala i elemenata u tragovima koje potom daje koži. Zbog toga je pogodna za lečenje osipa i raznih kožnih lezija.

Maska od crne gline

Ako želite da poboljšate ten, zasitite kožu kiseonikomi uklonite toksine,onda je ova maska samo za vas. Ona dobro čisti pore (međutim, kao što ste verovatno već razumeli, sve glinene maske imaju ovo svojstvo) i izglađuju bore. Zbog svog nežnog delovanja pogodna je čak i za osetljivu i suvu kožu.

Maska od crvene gline

Sadrži ogromnu količinu minerala, dobro čisti kožu i čini je mekšom i elastičnijom. Nakon ove maske primetno ćete poboljšati boju i teksturu lica. Štaviše, često se preporučuje za kožu sa crvenilom, aknamai promenama povezanim sa godinama.

Maska od zelene gline

Upravo ta glinaobnavlja hidro-ravnotežu i reguliše proizvodnju sebuma. Pogodna je za sve tipove kože, čak i suvu.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

NAUČNICI DOKAZALI KANCEROGENI EFEKAT: Ovakva buđ na hrani može da bude veoma opasna!

Read Next

IZDAJA BLISKE OSOBE JE JEDAN OD NAJJAČIH BOLOVA DUŠE: Stručnjaci otkrili kako da prevaziđete bol kada doživite izdaju!