Sunak saopštio imena ministara – u vladi ponovo Rab, Hant, Kleverli, Volas

Džeremi Hant, koga je novi premijer Velike Britanije Riši Sunak ponovo imenovao danas za britanskog ministra finansija, rekao je da će vlada raditi na vraćanju stabilnosti, poverenja i dugoročnog rasta, priznajući da je pred Britanijom težak period.

“Biće teško. Ali zaštita ugroženih – i radnih mesta, hipoteka i računa – biće nam na prvom mestu dok radimo na vraćanju stabilnosti, poverenja i dugoročnog rasta”, napisao je Hant na Tviteru, preneo je Rojters.

Sunak je, kako je danas saopštio njegov kabinet, ponovo imenovao i Džejmsa Kleverlija za  ministra spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi i da je Sunak ponovo imenovao Bena Volasa za britanskog ministra odbrane, dok je britanskog poslanika Dominika Raba imenovao za zamenika premijera i ministra pravde, tako da on ponovo obavlja dužnosti koje je obavljao godinu dana do septembra.

Novi britanski premijer ponovo je imenovao britansku poslanicu Suelu Brajverman za ministarku unutrašnjih poslova, manje od nedelju dana nakon što je podnela ostavku na tu funkciju zbog kršenja vladinih pravila.

Skaj njuz je javio da je Sunak ponovo imenovao i Kemi Badenoč za ministarku trgovine, kao i Krisa Hiton-Herisa za ministra za Severnu Irsku.

Britansku poslanicu Peni Mordaunt, koja je bezuspešno pokušala da postane premijerka, Sunak je ponovo imenovao za liderku Donjeg doma parlamenta.

Ministarska mesta dobili su i Grant Šaps, Nadim Zahavi i Majkl Gov.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Takovska 10: S čime se suočava nova srpska vlada

Read Next

Kecmanović nakon preokreta savladao Davidovič-Fokinu za drugo kolo Bazela