STUDENTKINJA NADMUDRILA SISTEM I PREVARILA BANKU: Trošila je milione kupajući se u luksuzu, a onda je usledio obrt

Nakon što je banka napravila kardinalnu grešku, studentkinji Kristin Džaksin Liosmehnula se sreća. Naime, 21- godišnja studentkinja dobila je neograničeno prekoračenje dozvoljenog minusaod strane njene banke Vestpac nakon greške u obradi.

Studentkinja hemijskog inžinjerstva ubrzo je shvatila šta se dogodilo, te odlučila da bude lukava i da mudro ćuti trošeći neograničenu količinu novca.

Kristin se preselila u luksuzni penthaus i počela da živi raskalašnim životom. Delove novca krila je redovnim prebacivanjem po 2.500 evra na tajne bankovne račune.

Kristin Džaksin Li

Kristin je godinu dana nekontrolisano trošila novac, kupujući skupe telefone, odeću najskupljih dizajnerskih brendova kao i sve ono što jedna devojka može poželeti. U roku od godinu dana uspela je da potroši 2,7 miliona evra.

Nakon što je banka uvidela grešku, Kristin biva uhapšena, a našla se i na sudu.

Banka je uvidela grešku 2015. godine, te je viši menadžer banke ubrzo kontaktirao Kristin i zahtevao da mu objasni gde su nestali milioni.

Kristin Džaksin Li

Mlada studentkinja odlično se snašla te je kao objašnjenje navela da je verovala da su joj roditelji prebacili novac na račun, te da zato nije sumnjala da se radi o grešci banke. Njen tadašnji dečko, Vinsent King, negirao je da zna za milione svoje devojke.

Kada je shvatila da će biti uhapšena, Kristin je sama sebi sredila da po hitnom postupku dobije malezijski pasoš kako bi mogla da napusti zemlju neotkrivena.

Kristin Džaksin Li

Pokušavajući da pobegne, odnosno da se ukrca na let za Maleziju, biva uhapšena na aerodromu u Sidneju.

Suočila se sa optužbama da je nepošteno stekla finansijsku korist prevarom i svesno koristila prihode stečene kriminalnim radnjama.

Advokat ju je branio činjenicom da, iako je prećutala milione, nije načinila nikakav prekršaj, jer je banka samoinicijativno napravila grešku.

Kristin Džaksin Li

Optužbe protiv Kristin ubrzo su odbačene, 2017. godine dok tužioci nisu naveli razlog za povlačenje optužbi.

Njen advokat je tada za BBC izjavio da se „vratila u Maleziju da živi sa svojom porodicom srećna što se vraća svom normalnom životu“, kao i da su mnogi kupljeni predmeti uveliko zaplenjeni i vraćeni.

Kristin Džaksin Li

Potparol Vestpac banke rekao je da sun preduzeli sve moguće korake da povrate svoja sredstva.

Devojci se od tada gubi svaki trag, dok je nemoguće stupiti u bilo kakav kontakt sa njom.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

Kada će inflacija da krene silaznom putanjom

Read Next

Kakav srećnik: Jedan pogrešan broj doneo mu je neverovatno bogatstvo