Stolica smenjen, Zvonko Živković novi selektor “orlića”

Živković je na toj funkciji nasledio Iliju Stolicu.

Istovremeno, za selektora omladinske selekcije (U19) izabran je Dejan Branković, a kadetska reprezentacija (U17) poverena je Radovanu Krivokapiću.

Selektori ostaju Saša Ilić, koji će da vodi brigu o mlađim omladincima (U18), odnosno Aleksandar Rogić, zadužen za reprezentaciju do 20 godina.

Stojanović:Odluke na osnovu profesinonalnog, ne ličnog stava

Naglašavamo da su odluke o promenama selektora donete na osnovu profesionalnog, a ne ličnog stava. I takav način funkcionisanja sportskog sektora FS Srbije možete očekivati i u budućnosti”, rekao je direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.

On je Tanjugu prokomentarisao promene selektora u mlađim kategorijama FS Srbije, koje je danas usvojio Odbor za hitna pitanja FŠ, na osnovu kojih su novi selektori Zvonko Živković (U21), Dejan Branković (U19) i Radocvan Krivokapić (U17).

“Posle razgovora i konsultacija sa direktorom mlađih kategorija Nikolom Lazetićem doneti su predlozi o promenama selektora koje je usvojio Odbor za hitna pitanja FS Srbije. Što se tiče selekcije do 21 godine rezultati u prethodnom periodu su bili daleko ispod očekivanja i to je osnovni razog smene”, istakao je Stojanović.

Što se tiče selekcija do 19 i 17 godina očekujemo da će sa Brankovićem i Krivokapićem imati više šansi da naprave očekivane rezultate, navodi Stojanović.

“Branković je tu selekciju već vodio, od 21 utakmice imao je 19 pobeda, po jedan poraz i nerešen rezultat. Tu generaciju vodi praktično od instrukstorske službe i sa njom je obezbedio plasman na zavrsni turnir u Belorusiji i zbog Kovida je otkazan pre šest meseci. Za Krivokapića kao bivšeg fudbalera Zvezde i Vojvodine, ujedno i kao nekadašnjeg trenera Vojvodine i već neko vreme trenera mlađih kategorija u Crvenoj zvezdi, smatramo da može mnogo da pomogne ovoj mladoj generaciju u takmičarskom ciklusu koji predstoji”, istakao je Stojanović.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Prodate kopačke Stefana Mitrovića, skupljeno još 120.000 za malog Gavrila

Read Next

Jović: Jeftino smo primili gol