Stojković: Utakmice u Japanu služe mladima da se pokažu

Fudbaleri Srbije sutra od 12.25 igraju protiv Japana drugi prijateljski meč, a prethodno su u poendeljak sa Jamajkom odigrali nerešeno 1:1 u japanskom Miki Sitiju, nedaleko od Kobea.

“Činjenica je da nismo došli u najboljem sastavu i ovo nije najbolji tim Srbije, ali dosta igrača, uključujući Mitrovića, Tadića, Milenkovića i ostai koji su standardni, nisu ovde iz objektivnih razloga. Neki su povređeni, nekima treba odmor… Ove utakmice u Japanu služe mladim igračima da se pokažu i dokažu. Da vidimo kakav potencijal imamo”, rekao je Stojković na konferenciji za medije, a preneo je FSS.

Stojković, koji istinska legenda u Japanu, osvrnuo se i na rivala.

“Ovaj tim Japana je odličan, izuzetno su brzi, imaju odličnu tehniku, na bokovima imaju dobre driblere. Moraćemo dobro da obratimo pažnju i da se pazimo tih igrača koji igraju u napadu, a koji mogu svojom brzinom i brzim pasovima da nam naprave problem”.

Tamošnje novinare zanimalo je i da li Stojković planira da se vrati u Japan.

“Osećam se odlično kao i uvek kada dođem u Japan, to je zemlja koja me voli, kao i ja nju. Jedini problem je taj što zbog kovida ne možemo da izlazimo i zbog toga sam tužan, ali drugi put nadam se biće bolje, srećnije okolnosti za sve. Trenutno ne mogu da ‘ostanem’ zato što imam ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije i prioritet je da pokušam da nacionalni tim Srbije odvedem na SP u Kataru, zatim da se posle toga kvalifikujemo i na EP. Ali naravno, voleo bih da se jednog dana vratim u Japan i da probamo nešto lepo da ostvarimo”, zaključio je Stojković.

Reprezentativac Stefan Mitrović istakao je da su upoznati sa kvalitetima japanske selekcije.

“Poznajemo dosta igrača iz Japana, jer mnogo njih nastupa u evropskim klubovima, gledamo ih redovno svakog vikenda na terenima u Evropi. Što se tiče taktike i njihovog načina igre, to je stvar našeg stručnog štaba. Dobićemo sve neophodne informacije, a pripremamo se dobro kako bi sutra mogli da odigramo pravu utakmicu”, rekao je Mitrović.

Na ovim utakmicama želimo da stvaramo taj pobednički mentalitet koji smo počeli u prethodnom ciklusu, kaže Mitrović.

“Dosta igrača nije tu, mnogo je novih momaka sa nama koji imamo neki staž u reprezentaciji. Svi oni žele da se dokažu i realno su motivisani da daju sve od sebe. Uglavnom, momci koji su ovde, zaslužili su to svojim igrama. Želim da istaknem da je svaka utakmica u dresu reprezentacija bitna. Kad igramo za našu zemlju moramo uvek da damo 100 odsto svojih mogućnosti, tako da je svaka utakmica važna”, rekao je Mitrović.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

PSŽ i zvanično predstavio Vajnalduma kojeg je “ukrao” Barseloni

Read Next

Organizatori objavili kada će na teren Novak i Rafa