Stojković: Nemam razloga da budem nezadovoljan

Srbije je danas sa Jamajkom odigrala nerešeno 1:1 u japanskom Miki Sitiju, nedaleko od Kobea.

“To se pre svega odnosi na dešavanja u drugom poluvremenu. Napravili smo u pauzi četiri izmene, promenili sistem i to je dalo rezultat. Igrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu. Utakmica je bila jako zahtevna u fizičkom smislu. Protivnik je bio izuzetno spreman i bukvalno se na svaku loptu išlo sa dosta faulova, što je nama stvaralo probleme. Nemam razloga da budem nezadovoljan, tim pre što je u našem timu bilo puno debitanata, ako se ne varam čak šest-sedam u startnoj postavi”, rekao je Stojković.

On je rekao da je drugo poluvreme pokazalo da fudbal ume da bude veoma kreativan i da zadovolji sve – kako one koji ga igraju, tako i one na klupi i ljude koji prate utakmicu na televiziji.

“Moram još jednom da pomenem faktore koji nam nisu išli u prilog, pre svega dalek i naporan put, kao i vremensku razliku u Japanu. Momci još uvek imaju problema sa spavanjem i ja im zaista čestitam na tome kako su danas odigrali”.

Strahinja Pavlović je u osmom nastupu za reprezentaciju postigao prvi gol, a dobio je aplauze i zbog sjajnog klizećeg starta kada je zaustavio opasnu kontru Jamajke.

“Strahinja je ušao u drugom poluvremenu i videlo se da je uneo svežinu. Čini mi se da igra sa puno samopouzdanja, što je jako važno za mladog igrača. Zaslužuje pohvale za gol koji je postigao. I to desnom nogom, što je bilo iznenađenje za sve nas, a pretpostavljam i za njega samog. Sa druge strane, ne sme da pravi neke greške koje su jednostavno nedozvoljene. A to je da gubi loptu bez ikakve potrebe i da daje protivniku prostor, pa onda moramo da trčimo po ovakvom vremenu. Da, to sam zaboravio… pored svih ovih problema koje sam nabrojao, danas je bilo dosta sparno i jako teško vreme za trčanje”.

Mogla je Srbija i do potpunog preokreta, da je šut Nemanje Gudelja u poslednjem minutu bio malo precizniji.

“Idealna pozicija, već sam je video u mreži. Praktično, samo da je pogodio okvir gola. Gudelj je igrač koji ima izuzetno precizan i jak šut. Mislio sam da će ići na varijantu jačine, a ne tehnike. On se opredelio za ovo drugo i nažalost pogrešio. Ali nema veze, ništa se ne bi promenilo u mom stavu o utakmici i da smo pobedili Jamajku. Momci su pružili makismum i ne bi bilo pošteno da su izgubili. U svakom slučaju, jedno veliko iskustvo za debitante, oni će celog života pamtiti ovaj dan jer su prvi put u karijeri branili boje najboljeg tima svoje zemlje”, zaključio je Stojković.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Novak nakon preokreta savladao Musetija i plasirao se u četvrtfinale

Read Next

Veliko pojačanje za Novi Beograd, stiže MVP Dušan Mandić