Stefanović: Tužiću sve medije koji me predstavljaju kao kriminalca

“Na pojedine napise na naslovnim stranama u kojima sam bez ikakvog povoda i dokaza doveden u vezu sa pohapšenim klanom monstruoznih ubica reagovao sam momentalno, znajući koliko takve laži mogu da nanesu štetu mojoj zemlji, našem predsedniku, našoj stranci i meni lično”, izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović, navodi se u saopštenju.

“Smatrao sam da će moja argumentovana reakcija da spreči da se ijedna reč uhapšenog ubice ubuduće uzme kao istina, jer sve što je izgovorio je najcrnja laž – i kada je reč o predsedniku Vučiću i kada je reč o meni. Pogotovo jer je istraga o ovim zločinima, kao što sam već ranije napomenuo, počela u vreme kada sam obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova”, rekao je Stefanović.

Kaže da je napad na njega uprkos tome nastavljen i to na način koji je prevršio svaku meru.

“Stavljajući me u isti koš sa mafijom, kao one koji će “profitirati od uklanjanja Vučića”, autori i incijatori ovakvih bolesnih konstrukcija prešli su svaki prag normalnog i njihove bezumne napade shvatam kao napade na mene, moju porodicu i moju državu, tako da će i moji dalji odgovori i koraci biti takvi da zaštitim sve što mi je najsvetije”, navodi Stefanović.

Ministar odbrane kaže da ne bi bio iznenađen da su ovakve “monstruozne laži i napadi došli od Đilasovih medija, to je njihov politički zadatak, a istina nevažna”.

“Ali da mediji koji podržavaju našeg predsednika i Vladu, znajući da uhapšeni ubica izgovara sve same laži, konstruišu neke njegove reči i mene povežu sa mafijom, to neću da dozvolim. I do sada je u tim medijima vođena hajka protiv mene, pa i moje porodice, na šta sam uz velike napore reagovao krajnje uzdržano, pa čak i kada su sipali sve same laži protiv mog mrtvog oca”, navodi se u saopštenju.

Uprkos istini i uprkos mojoj krajnjoj uzdržanosti, ta hajka ne prestaje, već se samo pojačava i sada kulminira monstruoznim optužbama da zajedno sa mafijom želim da se okoristim od “uklanjanja predsednika Vučića”, rekao je Stefanović.

“Takvim odvratnim lažima je pređena svaka granica i otvorena je direktna opasnost za mene i za moju decu. A ona nisu ništa manje vredna od bilo kog drugog deteta u Srbiji.

Pošto krajnje iskreno veruje, kako kaže Stefanović, u naše državne organe i pravosudni sistem, u ponedeljak će podneti tužbe protiv svih medija koji ga “bez ikakvih argumenata predstavljaju kao kriminalca i zaverenika koji je u dosluhu sa zločincima i ubicama”.

“Uradiću to zato što istina mora da zaustavi ovu besprizornu hajku, koja nanosi štetu i dovodi u opasnost moju porodicu, ali u isto vreme teško narušava kredibilitet i ugled naše države”, kaže on.

Podvlači da ne može da ostane u vazduhu nečija laž da “kao ministar odbrane i potpredsednik Vlade radim protiv predsednika Republike, koji mi je ujedno politički mentor i prijatelj”.

“Ne želim da zbog takvih laži postavljam sebi pitanje kako da sutra stanem pred naše vojnike, razgovaram sa nekom visokom stranom delegacijom ili odem u državnu posetu kao ministar odbrane, boreći se za Srbiju, kada me mediji koji podržavaju predsednika i Vladu stavljaju u isti koš sa ubicama i zaverenicima protiv šefa države”, rekao je ministar odbrane.

“U lažima koje su objavljene nema nikakvih poruka meni, pa i ako ih ima ja ih ne razumem, niti želim njima da se bavim. Znam da prema meni postoji lična netrpeljivost, pa čak i mržnja od pojedinih interesnih grupa u stranci kojoj pripadam, ali ako je ovo način da se to pokaže, onda su se prevarili, jer su prešli sve granice ljudskog rešavanja nesuglasica i problema. Ovo je tačka u kojoj se ugrožavaju moja deca, dužnost koju posvećeno obavljam, moja država i moj predsednik, a ja to neću da dozvolim i boriću se svom snagom protiv toga”, zaključuje Stefanović.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Čovek pozitivan na kovid se maskirao u suprugu i ukrcao na avion

Read Next

Brnabićava: Ne mogu da komentarišem izjave “psihopate i koljača”