Stefanović: Srbija nikada ne sme da zaboravi čvrsto prijateljstvo sa Rusijom

Nebojša Stefanović je u parku “Patriot” nadomak Moskve prisustvovao Svečanoj akademiji, nakon čega je položio cveće na spomenik “Majke pobednika”. Posetio je i Muzejski kompleks “Put sećanja” i Glavni hram Oružanih snaga Ruske Federacije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

“Danas smo imali priliku da, baš na dan kada je 1941. godine fašistička Nemačka započela svoj napad operacijom ‘Barbarosa‘ na Sovjetski Savez, posetimo i spomen-kompleks koji govori o svim danima rata za oslobođenje, ne samo Sovjetskog Saveza, i da posetimo glavni Hram Oružanih snaga”, rekao je Stefanović.

Kako je objasnio u postavci muzejskog kompleksa može videti i deo posvećen oslobođenju Beograda i tadašnje Jugoslavije.

“U sam Hram utkan je i grumen srpske zemlje sa Groblja oslobodiocima Beograda, koji simbolizuje našu povezanost, ali i koliko je dragocena sloboda koju smo izvojevali. Srbija nikada ne sme da zaboravi čvrsto prijateljstvo koje ima sa Rusijom, ali ne sme da zaboravi ni svoje heroje, sve one ljude koji su u Drugom svetskom ratu dali svoje živote i koji su se borili da danas živimo slobodno, u zemlji koja sama donosi svoje odluke i koja je nezavisna od spoljnih uticaja, a koja želi da partnerskom saradnjom postiže što bolje za svoj narod”, poručio je Stefanović.

Stefanović u poseti Ruskoj Federaciji boravi na poziv ministra odbrane generala armije Sergeja Šojgua, gde će učestvovati na 9. Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić: Za 40 poslanika ni KiM nije dovoljno važna tema da dođu

Read Next

Brnabićeva u Luksemburgu: Ponosno ću predstaviti sve što je Srbija uradila