Stefanović poručio Osmanijevoj: Ne postoji granica sa KiM

“Postoji samo administrativna linija sa našom južnom pokrajinom, što je ogromna razlika”, istakao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

Stefanović je dodao i da ovim putem želi da joj se “zahvali na interesovanju za Vojsku Srbije”.

“Razumljivo je da je sve veće, jer Vojska Srbije jača iz dana u dan i nastaviće da jača. Zato sam i siguran da će i predstavnici privremenih institucija u Prištini poštovati Rezoluciju SB UN 1244. Takođe, sam 100 odsto siguran da znaju i zašto ne smeju i ne mogu silom ući na sever Kosova i Metohije”, kazao je Stefanović, dodajući da je jasno i što su stalno nervozni.

Stefanović je, takođe, povodom ocena Osmanijeve o međunarodnim vežbama u kojima učestvuje Vojska Srbije istakao da “Srbija želi članstvo u EU, što je naš strateški cilj, ali da je Srbija ujedno vojno neutralna zemlja”.

“I zato ima mogućnost i privilegiju da organizuje vežbe i sa SAD i Rusijom, ali i drugim zemljama, kad god je to u interesu naše zemlje”, rekao je Stefanović.

Osmanijeva je prethodno izjavila da će se Vojska Srbije, ukoliko pokuša da pređe “granicu” sa KiM, suočiti sa vojnicima iz SAD i drugih članica NATO-a.

To rekla novinarima, odgovarajući na pitanje da li se plaši sukoba zbog naoružavanja Vojske Srbije, prenela je Gazeta ekspres.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Završen sastanak Radne grupe za međustranački dijalog o predstavljanju nacionalnih manjina

Read Next

Priština, šest poslanika Narodne skupštine Srbije sa Kurtijem