Stano: Glavni pregovarači Beograda i Prištine u sredu u Briselu

Delegaciju Beograda predvodiće direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, a Prištinu, prvi put kao šef pregovaračkog tima, potpredsednik vlade privremenih kosovskih institucija Besnik Bisljimi.

Domaćin sastanka tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine biće specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Iako je šef diplomatije EU Žosep Borelj za kraj jula najavio novu rundu dijaloga na visokom političkom nivou, Peter Stano za Tanjug kaže da će se “mogući sastanak” između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih kosovskih institucija Aljbina Kurtija najaviti “kada za to dođe vreme”.

U diplomatskim izvorima u Briselu za Tanjug navode da će se sastanak na najvišem nivou zakazivati u odnosu na postignuto tokom ekspertskih razgovora oko spornih tema.

Srpska strana najavila je da će na stolu biti pitanja nestalih, energetike i ZSO, koju Priština nije implementirala već 3.000 dana od potpisivanja dogovora.

“Ako se sporne teme ne reše na tehničkom nivou, zakazaće se novi sastanak eksperata. Ako dođe do dogovora, finalizacija će biti na sastanku na visokom političkom nivou”, rečeno je Tanjugu u Briselu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Podrška napadnutom srpskom dečaku u Gojbulji kod Vučitrna

Read Next

Benet ponudio Kurtiju podršku Izraela za zaštitu spomenika kulture