Stano: EU žali što nema sporazuma, režim nalepnica ostaje na snazi

Peter Stano je u saopštenju za medije naveo da EU žali zbog toga što na sastanku dvojice glavnih pregovarača u četvrtak u Briselu nije postignut dogovor o registarskim tablicama.

On je dodao da je Radna grupa o registarskim tablicama završila u sredu svoj rad, ispitavši sve opcije za trajno rešenje ovog pitanja, a na osnovu standarda i prakse EU.

U saopštenju se navodi da EU, kao posrednik, poziva glavne pregovarače dveju strana da se narednih dana ponovo sretnu u Briselu kako bi se dogovorili o sledećim koracima radi postizanja dogovora.

“EU i međunarodna zajednica očekuju da se obe strane uzdrže od bilo kakve unilateralne akcije, što bi moglo da ugrozi bezbednost na terenu i dodatno iskomplikuje dalji napredak u dijalogu”, navodi Stano u saopštenju.

On je preneo i da su glavni pregovarači takođe razgovarali i o drugim aktuelnim pitanjima, uključujući primenu ranijih sporazuma i pripremu terena za sledeći sastanak na visokom nivou, i dodao da će razgovori o tim temama biti nastavljeni narednih dana.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Na svoj 96. rođendan kraljica Elizabeta II dobila sopstvenu Barbi lutku (foto)

Read Next

Američki bombarder se zapalio u bazi u Teksasu, dvoje povređeno