Šta Aerodrom “Nikola Tesla” dobija sa novim terminalom, “Vensi” ima velike ambicije

Novosagrađeni terminal na Aerodromu “Nikola Tesla” 13. aprila će zvanično biti pušten u rad, čime će pored novog izgleda Aerodrom dobiti veći kapacitet, komfor i viši kvalitet usluge.

“Verujem da smo na dobrom putu i da smo već sada lideri u regionu. Uveren sam da idemo ka tome da budemo najveći centar u ovom delu Evrope, i to zahvaljujući Beogradu, Srbiji, Er Srbiji i svim kompanijama koje veruju u ovu destinaciju. Naše ambicije su velike i želimo da pružimo sve najbolje i putnicima i prevoznicima, u skladu sa praksom naše kompanije”, kaže Fransoa Berizo, direktor aerodroma “Nikola Tesla”.

Kompanija “Vensi Erports Srbija” 2018. godine postala je operater aerodroma “Nikola Tesla” na period od 25 godina.

Rekonstrukcija i izgradnja će trajati u nekoliko faza a projekat obuhvata izgradnju nove piste, obnavljanje i nadogradnju postojeće piste, izgradnju novih rulnih staza, proširenje postojeće platforme, saobraćajne mreže i gotovo dve i po hiljade parking mesta.

“Nema posebne bezbednosne procedure kao što je bilo do sada, a velika promena za nas je razdvajanje putnika koji dolaze i odlaze, to je sve zbog dodatnog sprata koji smo sagradili iznad celog terminala, pa i onog dosadašnjeg”, kaže Fransoa Berizo.

Uprkos pandemiji radovi su, prema rečima direktora aerodroma, tekli po planu. Terminal C sada ima 19 izlaza, centralizovanu bezbednosnu kontrolu, čekaonicu u konceptu otvorenog prostora, a prvi put aerodrom ima i horizontalne pokretne trake za lakše kretanje putnika.

Radovi na Aerodromu Beograd počeli su 2020. godine a kako najavljuju iz kompanije “Vensi” biće završeni do kraja 2023. Cilj je da ovaj aerodrom bude novo saobraćajno čvorište u Jugoistočnoj Evropi.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Predivan meč u Madridu, Real posle produžetka do polufinala

Read Next

4 VOĆKE KOJE U NEKIM SLUČAJEVIMA POGORŠAVAJU ZDRAVLJE: Ovo citrusno voće treba konzumirati sa oprezom!