Srpski startap Džoberti najbolji na Supernova izazovu u Dubaiju

Joberty Technologies je pobedio u konkurenciji više od 750 najboljih startapova iz čitavog sveta i osvojio nagradu od 4.000 dolara, a predstavnici tog startapa Đorđe Vukotić i Nikola Mijailović kažu da im je drago što su predstavili Srbiju na pravi način. 

“Naš rezultat iskoristićemo i da pomognemo našoj IT zajednici, jer je upravo ona odredila naš uspeh”, dodali su Vukotić i Mijailović.

Joberty je platforma za zapošljavanje u IT industriji koja povezuje programere koji traže posao sa tehnološkim kompanijama, poslodavcima. Umrežavaju 30.000 IT profesionalaca i preko 600 kompanija, a svoju šansu na Giteksu vide u činjenici da je Dubai najavio uvođenje 100.000 zlatnih viza za programere širom sveta u narednih pet godina, što smatraju velikim potencijalnim tržištem za njihovu kompaniju.

“Pored kontakta sa investitorima i vi-si fondovima, veoma nam je važno i upoznavanje sa startapovima i tehnološkim kompanijama iz drugih zemalja i razmena iskustva sa njima, što nam sve učešće na Giteksu omogućava”, rekao je Nikola Mijailović, osnivač i izvršni direktor Joberty Technologies.

Vlada Srbije prvi put je predstavila izabrane startapove iz naše zemlje na “Giteks fjučer stars 2021”, koji se održava u okviru Giteks konferencije.

“Imajući u vidu da na ovom globalnom događaju svoje učešće već tradicionalno potvrđuju najveće svetske IT kompanije, investicioni fondovi i investitori, kao i više od 750 startapova iz 75 država koji su se predstavili pred 400 vi-si fondova i investitora iz više od 30 zemalja, nastup srpskih kompanija na Giteksu i Giteks fjučer starsu smatramo investicijom u razvoj domaće startap scene i jako smo ponosni na izuzetan rezultat koji je postignut. Čestitamo ‘Džobertiju’ na osvajanju nagrade i verujem da će im učešće na ovoj konferenciji i današnja nagrada biti prvi korak u osvajanju globalne scene”, rekla je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade i zamenica Generalne komesarke Srbije za Ekspo Dubai 2020.

U trci za glavnu nagradu, iz Srbije su učestvovali i startapovi koji su prošli u polufinale takmičenja: Deep Blue Sea Studio koji je kreirao inovativni softver IdeaBuddy, koji vam pomaže da ideju pretvorite u biznis i Kredium, prvi digitalin broker u Srbiji.

Pored njih predstavili su se i White Lemur, biotehnološka kompanija za razvoj inovativnih materijala na bazi prirodnih proizvoda i gljiva, čiji proizvod biosporin može zauvek da nas oslobodi štetnog dejstva stiropora na životnu sredinu, čija je savršena zamena.

Stock Studio je predstavio softversko rešenje koje objedinjuje jedinstveni alat za profesionalne fotografe i videografe, dok je startap VLDAM, predstavio automatsku trgovinu kriptovalutama.

Nastup Srbije na Giteksu podržali su Kabinet predsednice Vlade, PKS i Razvojna agencija Srbije.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Salcburg ukrotio “vukove”, miroljubivo u Francuskoj

Read Next

BOL U KIČMI I ZGLOBOVIMA JE ZAPRAVO BLOKADA KRVI I ENERGIJE: Čuveni dr Bubnovski dao najjednostavniji način izlečenja!