Srpska lista: Priština sprovodi plansko i institucionalno nasilje

“Dobro znaju u Prištini da su predstavnici Srpske liste, i u skupštini, i u vladi, ali i na lokalnom nivou na svim sastancima sa albanskim predstavnicima, ali i predstavnicima ambasada, međunarodnih organizacija i institucija insistirali na formiranju ZSO, kao krovne institucija srpskog naroda, na čije se formiranje Priština obavezala još pre više od devet godina”, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Navode, da na tim sastancima zahtevaju da se prestane sa institucionalnim nasiljem koje Priština sprovodi podizanjem lažnih optužnica i pretnjom naoružanim formacijama, kao i potrebi da se poštuju prava srpskog naroda i vladavina prava uopšte.

Ističe se i da o svemu navedenom postoje zvanični zapisnici, njihove izjave, ali i izjave sagovornika.

“Sa druge strane, laž je da o potrebama našeg naroda brine Aljbin Kurti i Mimoza Kusari Ljilja, oni isti koji šalju naoružane specijalne na goloruki narod, oni isti koji kažu da im je stalo do potreba srpskog naroda, pa se logično nameće pitanje zašto ne povuku odluku o preregistraciji kada vide da Srbi na taj ultimatum neće pristati, pitaju u Srpskoj listi.

Takođe, pitaju i zašto ne vrate manastiru Visoki Dečani zemljište koje im je uzurpirano, ili ne prestanu da šikaniraju naše sveštenike kada u crkvi u Prištinu žele da služe liturgiju i okupljaju stradalni narod.

Smatraju da je licemerno da Mimoza Kusari Ljilja govori o pravima Srba, misleći “da smo zaboravili da je dok je bila gradonačelnica Đakovice naređivala rušenje srpskih kuća i zabranjivala Srbima da posete svoje crkve, svoje kuće, pa čak i groblja na kojima su porušeni srpski spomenici i prekopani srpski grobovi”.

“Sve dok nas Mimoza Kusari Ljilja i Aljbin Kurti napadaju, srpski narod će znati da smo na pravom putu, da nismo spremni da se odreknemo naših nacionalnih interesa. Kao i do sada, mi ćemo biti uz svoj narod i ispred njega boreći se za njegova prava koja mu uskraćuju vlastodršci iz Prištine bez obzira na pritiske kojima smo izloženi”, saopštila je Srpska lista. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Ako je mleveno meso masno, dodajte 1 sastojak, on menja ukus skroz

Read Next

De Silva vodi na izborima u Brazilu