Srpska lista predala spisak kandidata za predsednike opština i odbornike na KiM

Među kandidatima su Zoran Todić u opštini Leposavić, Milan Radojević u Kosovskoj Mitrovici, Dragiša Milović u Zvečanu, Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Goran Dančetović u Obiliću, Ljiljana Šubarić u Gračanici, Saša Milošević u Novom Brdu.

Kandidat za predsednika Opštine u Ranilugu je Katarina Ristić Ilić, u Klokotu Božidar Dejanović, u Partešu Dragan Petković, a u Štrpcu Dalibor Jevtić.

Srpska lista ima više od 400 kandidata za odbornike skupštine u 22 opštine. Pored navedenih opština, imaće odborničke kandidate još u Gnjilanu, Istoku, Kamenici, Klini, Kosovom Polju, Lipljanu, Orahovcu, Peći, Prištini, Vučitrnu i Srbici.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je nakon predaje lista kandidata, da na lokalnim izborima 17. oktobra nastupaju sa šest novih kandidata za gradonačelnike.

“Sa novim ljudima i novom energijom želimo da nastavimo borbu za bolji život naših građana, bez obzira na prepreke koje su pred nama. Najava albanskih partija da ujedinjeni idu protiv Srpske liste treba da bude jasan signal svim našim građanima da nema mesta opuštanju, da je svaki glas od izuzetnog značaja kako bismo nastavili borbu za naš narod”, rekao je Rakić.

Tokom izjave medijima, posle predaje liste kandidata, u blizini ulaza u zgradu Centralne izborne komisije iz obližnjih lokala puštana je primetno glasnija muzika na albanskom, a predstavnici Srpske liste kažu da su videli da im je vlasnik lokala pokazivao rukama i dvoglavog orla.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Baš ovaj recept ste dugo tražili: Najsočniji pileći bataci

Read Next

Bajden odobrava dodatne snage kako bi pomogao u povlačenju osoblja Ambasade iz Kabula