Srpska asocijacija menadžera dodelila godišnje nagrade, menadžer godine je Jelena Galić

Srpska asocijacija menadžera i ove godine tradicionalno je održala SAM gala događaj, u okviru koga je pojedincima i kompanijama dodelila godišnje nagrade, za uspehe i doprinose koje su ostvarili ove poslovne godine.

Prisustvovali su članovi asocijacije, predstavnici poslovne zajednice, kao i ministri u Vladi Srbije, Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija i ministarka energetike i rudarstva Dubravka Đedović, saopštila je Srpska asocijacija menadžera.

Predsednik SAM-a Dragoljub Damljanović izjavio je da je ova godina i pored brojnih izazova, bila uspešna za Srpsku asocijaciju menadžera.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović u kontekstu aktuelne energetske krize, apelovala je na sve donosioce odluka u najvećim kompanijama u našoj zemlji da racionalno pristupaju potrošnji električne energije i povećaju energetsku efikasnost i istakla da mnoge mere štednje mogu da se sprovedu bez ili sa malim ulaganjima, a efekti mogu biti veoma značajni.

Gostima se obratio i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović koji je rekao da je jedan od ciljeva Ministarstva informisanja i telekomunikacija u budućem periodu uspostavljanje saradnje kroz redovnu razmenu relevantnih informacija, predloga i sugestija kako bi kompletna privreda i donosioci poslovnih odluka bili u što povoljnijem položaju.

Poslovnoj zajednici se obratio i Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora, NLB Komercijalne banke.

“Zahvaljujući svojoj kohezivnoj ulozi, Srpska asocijacija menadžera doprinela je da lakše prebrodimo sve izazove u ovom periodu. Kao što sam ponosan na sve zaposlene u NLB Komercijalnoj banci, koja je tokom 2022. izvela jednu od najzahtevnijih, ali i najuspešnijih integracija u regionu, tako sam ponosan i na sve koleginice i kolege menadžere koji su dobitnici prestižnih priznanja u različitim kategorijama”, rekao je Vlastimir Vuković.

Dodeljene godišnje nagrade 

Najboljim menadžerima nagrade su dodeljene u četiri kategorije: Menadžer godine, Mladi menadžer godine, Poslodavac godine, kao i Društveno odgovorna kompanija godine.

Titula “Menadžer godine” zbog izuzetnih poslovnih poteza i rezultata, inovativnosti i vizionarskom pristupu, pripala je Jeleni Galić, predsednici Izvršnog odbora AIK banke.

“Izuzetno mi je draga nagrada, jer dolazi od najboljih menadžera naše zemlje. Želim da čestitam svim finalistima i dobitnicima na priznanjima. Citirala bih Ajnštajna koji je rekao da je život kao vožnja biciklom, treba neprestano da idete i ne stajete da ne biste izgubili ravnotežu. Želim nam svima da idemo samo napred, a da nagrade budu motiv za dalja osvajanja”, izjavila je Jelena Galić.

Kao mlada nada poslovne zajednice, prepoznat je Milan Matić iz “Delta transportnog sistema”, koji je poneo priznanje u kategoriji “Mladi menadžer”. 

Nagradu “Poslodavac godine” osvojila je kompanija “Generali Osiguranje Srbija”.

Dobitnik nagrade u kategoriji “Društveno odgovorna kompanija” je OTP banka.

Pored glavnih kategorija, ove godine, žiri dodelio je i dva posebna priznanja. Zahvalnost kroz specijalnu nagradu uputio svim prosvetnim radnicima Srbije, a drugo posebno priznanje dodelio je medijskoj kući Bloomberg Adria zbog posebnog zalaganja u promovisanju i davanju značaja ekonomskim temama u regionu.

Izvršna direktorka SAM-a, Jelena Bulatović, nagradu je uručila Vesni Damjanić, glavnoj i odgovornoj urednici Bloomberg Adria.

Članovi SAM-a odlučili su da donaciju brenda “Johnnie Walker” u iznosu od 300.000 RSD, dobije humanitarna organizacija “Belhospice”.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Obradović: Ne znam koliko smo izgubili utakmica na isti način

Read Next

8 FRIZURA KOJE ĆE BITI APSOLUTNI TREND 2023. GODINE: Stručnjaci kažu da će na tronu biti najlepša verzija boba ikada