Srbija u najjačem sastavu napada plasman na OI, Kokoškov saopštio spisak

Muška seniorska reprezentacija Srbije će od 29. juna do 4. jula igrati na FIBA Olimpijskom kvalifikacionom turniru, gde će se boriti za prvo mesto i odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Turnir se održava u Beogradu, u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a osim Srbije učešće će uzeti nacionalni timovi Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike.

“Orlovi” će se takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B.

Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula. Finalna bitka za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju biće održana dan kasnije.

Selektor Igor Kokoškov se odlučio za sledeće igrače:

Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Branko Lazić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Dalibor Ilić, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Alen Smailagić. Marko Gudurić, Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski, Vanja Marinković, Nemanja Nedović.

Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12. jun u Beogradu. U sklopu priprema, planirano je učešće na “Akropolis kupu” u Atini i jedan pripremni meč u Beogradu, koji će se igrati nekoliko dana pre početka kvalifikacionog turnira. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Krajinović savladao Marterera, naredni rival Izner

Read Next

Novak čestitao Miciću: Potpuno zasluženo, isplatila se basketica iz detinjstva