Srbija sa Portorikom za finale kvalifikacionog turnira za Igre u Tokiju

Srbija je u grupi A savladala Dominikansku Republiku i Filipine uz brojne probleme, kako u igri, tako i sa povredama.

Igor Kokoškov je zbog teže povrede lista ostao bez Stefana Jovića, koji će u slučaju plasmana propustiti i Olimpijske igre, dok zdravstvenih problema imaju i Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Vasa Micić, Ognjen Dobrić…

Međutim, Kokoškov je istakao da će igrači učiniti sve da dođu do borbe za olimpijsku vizu.

“Ovakve utakmice se sigurno ne dobijaju uigranošću, već energijom, borbenošću i požrtvovanjem na terenu”, izjavio je selektor.

Usled odustajanja ekipe Senegala, nacionalni tim Portorika je u okviru grupe B odigrao samo jedan meč u kojem je poražen od Italije.

“Ekipa Portorika igra duže zajedno, očigledno su uigraniji, imaju definisanu rotaciju i svoje uloge u timu. Mi, nažalost, niti jedan trening nismo odradili u punom sastavu, a čak i danas će nam neki igrači faliti na treningu. To je informacija za ljude koji vole i prate naš tim, ali ponoviću, ovakve utakmice se ne dobijaju perfektnom uigranišću i egzekucijom, već željom, energijom i odlukom da se dobije. Ne sumnjam da ćemo se boriti, ali moramo da, uz energiju koja će biti prisutna na najvišem nivou, odigramo pametno, smanjimo broj izgubljenih lopti i igramo timski. Igramo pred svojom publikom, znamo šta je cilj i daćemo sve od sebe da to ostvarimo”, zaključio je Kokoškov.

U prvom polufinalu subotnjeg programa, od 13 sati se sastaju Italija i Dominikanska Republika.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Uhapšena naoružana grupa kod Bostona koja je pobegla u šumu bežeći od policije

Read Next

Zašto je Đoković publici u Londonu morao da pokaže gde joj je mesto