Srbija open, četvrti dan: Lajović nije uspeo, Delbonis u četvrtfinalu

Kraj meča, Lajović – Delbonis 3:6, 6:2, 4:6

Teniseri su osvojili uvodne gemove na startu odlučujućeg seta. Potom je napao Delbonis osvojio tri vezane brejk lopte, iskoristio je prvu i stigao do ranog brejka – 2:1.

Delbonis je delovao sve sigurnije. Iako je Dušan pokušao da uzvrati, protivnik je odbio napad i potvrdio brejk.

Ponovo je Argenitanac pritiskao servis našeg tenisera, nakon 0:30, osvaja dve vezane brejk prilike. Iskoristio je prvu i došao do duplog brejka prednosti – 4:1.

Lajović je pokušao da se vrati u set. U narednom gemu stigao je do dve vezane brejk prilike. Delbonis se odbranio snažnim servisima. Treću šansu, posle 28 udaraca u poenu, Dušan uspeva da iskorisiti i tako vrati jedan brejk – 4:2.

Međutim, u narednom gemu Argentinac lako oduzima servis našem teniseru i ponvo ima dva brejka prednosti. Lajović se nije predavao, u narednom gemu stigao je do tri vezane brejk prilike, iskoristio je drugu i ponov prišao na brejk zaostatka.

Delbonis na svoj servis osvaja dve vezane meč lopte. Lajović preokreće i dolazi do brejk lopte, propustio je. Argentinac potom propušta još četiri meč lopte. Sedmu koristi i stavlja tačku na meč – 6:4 u trećem setu.

Kraj drugog seta, Lajović – Delbonis 6:2

Mnogo bolja igra Lajovića na startu drugog seta, sada on posle osvojenog uvodnog gema, oduzima servis rivalu.

Delbonis je zapreti u narednom gemu. Lajović je uspeo da spasi dve vezane brejk lopte. Uporni Argentinac osvaja i treću, koju koristi i vraća brejk – 2:1.

Međutim, Lajović ponovo napada servis protivnika i posle velike borbe uspeva da iskoristi brejk priliku i ponovo dođe do prednosti. Potom je lako osvojio svoj servis i potvrdio brejk – 4:1.

Zatim su oba tenisera osvojila svoje servise. Da bi naš teniser ponovo zapretio na servis protivnika, iskoristio je drugu brejk i set loptu za izjednačenje – 6:2 u drugom setu.

Kraj prvog seta, Lajović – Delbonis 3:6

Delbonis je bolje ušao u meč. Nakon osvojenog uvodnog gema, oduzima servis našeg tenisera. Potom je potvrdio brejk i ekspresno stigao do 3:0.

Lajović je nastavio da se muči na svoj servis. Igralo se na razliku, nakon šest izjednačenja posle prednsti za Lajovića, naš teniser je uspeo da spasi dve brejk lopte. Potom je naš teniser vezao dva poena i osvojio gem, koji je trajao oko 12 minuta.

Naredni svoj servis gem Lajović je osvojio bez izgubljenog poena i spanjio na 4:2. Brzi servis gem omogućio je našem teniseru da pritisne servis protivnika. Koristi svoju prvu brejk priliku i vraća brejk.

Međuti, već u narednom gemu Delbonis ponov dolazi do brejka prednosti. Potom je osvojio svj servis gem i osvojio prvi set sa 6:3.

Danijel iznenadio Milmana

Japanac Toro Danijel savladao je Džona Milmana sa 2:1 u setovima i plasitao se u četvrtfinale Srbija opena.

Uskoro na teren izlaze Lajović i Delbonis, direktan prenos njihovog meča je na Prvom programu RTS-a. 

Raspored mečeva za četvrtak

12.00 Milman – Danijel 1:2 (6:3, 2:6, 3:6)

14.30 Lajović – Delbonis (RTS1)

16.00 Popirin – Mager 

19.00 Karacev – Bedene 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Vesti – Air France povećava broj letova ka Beogradu tokom letnje sezone – Travel Magazine

Read Next

Bundesliga u obaveznom karantinu do kraja sezone