Srbija open bez Novaka u finalu, Karacev slavio posle velike borbe

Sjajan meč odigrali su Đoković i Karacev. Kako je susret odmicao igra se rasplamsavla.

Vodila se velika i iscrpljujuća borba. Videli smo sve što tenis čini zanimljivim. Nekoliko preokreta, nemogućih poteza, puno trčanja, srećnog odbijanja loptice od vrh mreže.

“Počišćne” su linije u nekoliko navrata. Dugi poeni, od kojih su neki imali i preko 30 razmenjenih udaraca. Revija brejkova i propuštenih brejk prilika. Na kraju mogao je da pobedi samo jedan a to je večeras bio Aslan Karacev.

Đoković je odlično ušao u meč, uz jedan brejk došao je do prednosti od 3:0, ali je naizgled bespotrebna nervoza u petom gemu dovela do ribrejka Karaeva.

Nakon toga protivnik je delovao bolje na terenu, u devetom gemu ponovo je oduzeo servis našem teniseru i imao priliku da servisom reši set. Međutim, Đoković je skupio snagu i vratio brejk. Ipak, već u narednom gemu Karacev ponov stiže do brejk.

Potom je Karacev po drugi put servirao za set, uspeo je da spasi tri brejk lopte i osvoji gem i set 7:5.

Nastavak je doneo sličnu sliku. Novak je poveo sa 2:0. Karacev je odmah vratio brejk. Potom je uspeo da se izvuče na svoj servis i izjednači. Zatim je Đoković popustio i izgubio svoj servis gem, tako da je protivnik stigao do prednosti.

Novak je ponovo propustio brejk priliku, pa je Karacev došao do 4:2 u drugom setu. Već na naredni servis protivnika Novak je vratio brejk, a potom ponovo poveo – 5:4. Novim brejkom posle velike borbe Đoković osvaja drugi set – 6:4.

Velika i bespoštedna borba u trećem setu. Igrači su uspevali da sačuvaju svoje servise iako su se suočavali sa brojnim brejk prilikama. U prvih šest gemova bilo je 3:3, a dovoljan podatak kakva se borba odvijala na terenu je da je taj period trajao 50 minuta. 

Prvi do brejka u trećem setu došao je Karacev u sedmom gemu. Potom je Rus na servis Đokovića propustio meč loptu. 

Ono što je propustio na Novakov servis Karacev je iskoristio na svoj, protivnik osvaja servis i stavlja tačku na set i meč – 6:4 u odlučujućem setu.

Ovako je protekao meč.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Datunašvili šampion Evrope

Read Next

Đoković: Ovakvi mečevi mnogo bole, drago mi je što je cela porodica bila uz mene