Sporazum za Transbalkanski koridor od Obrenovca do Bajine Bašte

Ministarka Mihajlović je rekla da će ulaganje u prenosnu elektroenergetsku mrežu kroz projekat Transbalkanskog koridora poboljšati sigurnost i kvalitet napajanja u Zapadnoj i Centralnoj Srbiji, a takođe je važno i za povezivanje regiona u oblasti energetike.

“Vizija Srbije je da, kao što je već važna tranzitna ruta u transportu, bude i nezaobilazan energetski koridor, što će izgradnjom Transbalkanskog koridora i biti”, rekla je Mihajlovićeva, povodom potpisivanja Sporazuma o ustupanju finansijske pomoći i odgovornosti između Ministarstva rudarstva i energetike i EMS AD, sa direktorkom EMS-a Jelenom Matejić.

Potpisivanje sporazuma je jedan od koraka u realizaciji projekta treće sekcije Transbalkanskog koridora, od Obrenovca do Bajine Bašte.

Ukupna dužina dalekovoda na ovoj sekciji je 109 kilometara, vrednost posla je 58,95 miliona evra, od čega su 12,8 miliona evra bespovratna sredstva EU, koja ovim sporazumom Ministarstvo ustupa EMS-u.

Direktorka EMS-a Jelena Matejić rekla je da potpisivanje Sporazuma o ustupanju finansijske pomoći i odgovornosti između MRE i EMS AD predstavlja korak u ostvarenju cilja – postizanju potpune energetske bezbednosti Republike Srbije.

“Kao i u svim dosadašnjim poslovima, tako i u ovom, EMS AD postupa profesionalno i odgovorno i drži se zadatih rokova. Zato nam je drago da na ovom putu imamo podršku potpredsednice Vlade i ministarke Mihajlović, kao i celog ministarstva. Uvereni smo da ćemo zajedničkim zalaganjem i naporima, u zadatim rokovima, a na dobrobit građana i Republike Srbije, završiti ovaj značajan projekat”, navela je Matejićeva.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Evropa ima novog šampiona, PSŽ eliminisao Bajern i plasirao se u polufinale

Read Next

Referentna kamatna stopa ostaje ista