Spektakularni prizori iz Crne Gore: Cela trasa novog auto-puta iz drona (video)

Auto-put Bar-Boljare povezivaće Crnogorsko primorje, Podgoricu i sever Crne Gore. Kada bude izgrađen, povezivaće i Crnu Goru sa celom Srbijom, preko auto-puta Beograd-Boljare, čiji delovi su završeni, a neke deonice su u izgradnji i planu. Kako izgleda izgradnja crnogorskog auto-puta, vidi se na snimku iz drona koji je objavljen na društvenim mrežama.

Auto-put kroz Crnu Goru biće građen u četiri faze, objavljeno je na zvaničnom sajtu auto-puta. Prva faza je deonica Smokovac-Mateševo, središnji deo auto-puta koji povezuje Podgoricu i sever Crne Gore.

Druga faza je deonica Mateševo-Andrijevica i obilaznica oko Podgorice, treća Andrijevica Boljare, a četvrta Podgorica-Đurmani (Bar).

[embedded content]

Deonica od Smokovca do Mateševa duga je 41 kilometar i trebalo bi da bude završena u novembru ove godine.

Slični tekstovi

Na toj trasi, koja je prikazana na snimku, izgrađeno je 20 mostova ukupne dužine 6,09 kilometara, 16 dvocevnih tunela ukupne dužine 17,74 kilometara, a otvorena trasa je projektovana na dužini od oko 17,17 kilometara.

Sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca, autoput u Mateševu dolazi na preko 1.100 metara, što govori o kompleksnosti projekta, piše Investitor.me.

Projektovana brzina na ovoj deonici auto-puta je 100 kilometara na sat, a vreme putovanja između Podgorice i Kolašina skraćuje se sa sadašnjih sat i po na samo 25 minuta.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Zabiće vam nož u leđa bez da trepnu: Četiri najdvoličnija znaka horoskopa

Read Next

Usporite: 6 najčešćih greški koje muškarci prave u oralnom seksu