Spas od sunca: Pet načina da stvorite hlad na terasi

Talas velike vrućine je u punom jeku, pa svi tražimo spas od sunca. Zato vam donosimo pet sjajnih saveta koji će vam pomoći da stvorite pravu malu oazu punu hlada u svom domu i zaštitite telo od štetnih UV zraka.

1. Improvizovana tenda

Ako vam je prevruće da odete u prodavnicu da kupite nadstrešnicu, pokrivač fotelje ili stari čaršav poslužiće kao odlična zaštita od sunca na malim balkonima ili terasama. Jedan kraj tkanine spojite na balkon, a drugi na klinove koje ste postavili na zid.

2. Jastuci na balkonskoj ogradi

Stari jastuci takođe mogu poslužiti kao sredstvo za stvaranje hlada. Vežite ih u nizu za ogradu balkona i stvorićete oblogu koja će vas zaštititi od sunčevih zraka.

Slični tekstovi

3. Trska

Mnogi izbegavaju ove dobre stare obloge jer misle da izgledaju pomalo nezgrapno i staromodno. Međutim, danas u svim centrima za opremanje enterijera možete pronaći veliki izbor prelepih mreža od trske i bambusa koji će zaštititi vaše balkone ili dvorišta od sunca i istovremeno izgledati prelepo.

4. Biljke puzavice

One su često ukras balkona i terasa jer dobro podnose sunce i mogu biti odličan izvor hladovine. U vrtnom centru odaberite nekoliko biljaka po svom izboru i nanižite ih na visoku balkonsku uzicu.

5. Peškiri i marame na žici

Ako želite još jednostavniju verziju improvizovane tende, onda koristite žicu. Na nju možete staviti stare peškire. Srećnici sa dvorištem mogu na žicu za veđ nanizati čaršave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

MUDRE MISLI ENTONIJA BURDEJA: Ne moram da se složim sa tobom da bi mi se svideo ili da bih te poštovao!

Read Next

Albanske nevladine organizacije traže proterivanje srpske povratnice iz Đakovice