Sonego nadigrao Đerea u finalu Kaljarija

Italijan Lorenco Sonego je do pobede nad Đereom došao posle rezultatskog preokreta i nešto više od tri sata igre.

Naš teniser je dobro i samouvereno ušao u meč sa domaćim teniserom koji je trenutno 34. na svetskoj listi i za dvadeset mesta je bilje plasiran od njega.

Već na samom startu meča, na prvom servis gemu suparnika, Đere je izborio dve brejk šanse od kojih je drugu pretvorio u vođstvo od 1:0 u gemovima.

Domaći teniser je žestoko uzvratio i na prvom servisu Đerea izborio čak tri brejk šanse ali nije uspeo ni jednu da realizuje za izjednačenje, a naš teniser je uspeoda prvi set osvoji sa 6:2.

U drugom setu bilo je nekoliko preokreta, a italijanski teniser je uspeo da prvi dođe do prednosti. Na drugom servis genu Đerea prvi šansu za brejk osvaja Sonego i uspeva da je iskoristi za vođstvo od 4:1. Naš teniser ipak uspeva da načini preokret, dođe do izjedačenja, a potom pri rezultatu 5:5 i do nove brejk šanse ali je nije iskoristio, pa se ušlo u taj brejk. Italijanski teniser je uspeo da osvoji taj brejk sa 7:5 i meč uveo u treći odlučujući set.

Do odlučujuće prednosti u poslednjem setu Italijan dolazi na trećem servis gemu Đerea i potom sigurno vodi set do konačne pobede i osvajanja titule na turniru u Kaljariju.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

“Kada umrem, strpaj me u rover i vozi u Vindzor”, kraljica ispunila želju princa Filipa

Read Next

Zvezda deklasirala Javor na gostovanju