Snažan zemljotres pogodio Indoneziju, ima žrtava

Zemljotres se dogodio u Indijskom okeanu 91 kilometara od južne obale Istočne Jave. Imao je magnitudu 6,0 stepeni na dubini od 82 kilometara, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar, prenosi Rojters.

Potres se osetio u gradovima širom Istočne Jave, u kojima živi 40,7 miliona ljudi, i obližnjim provincijama, uključujući ostrvo Bali, preneli su indonežanski mediji.

 Rojters prenosi da je Nacionalna agencija za vanredne situacije za sada potvrdila da je jedna osoba poginula u odronu kamenja na putu, a da je sedam beživotnih tela pronađeno u ruševinama kuća na ostrvu Java i da vlasti još uvek vrše procenu štete, a da za sada ne postoji opasnost od cunamija.

Indoneziju je prošle nedelje pogodio tropski ciklon Seroja, koji je pokrenuo klizišta i brze poplave, usmrtivši najmanje 174 osoba, dok se još 48 vodi kao nestalo na ostrvima u provinciji Istočna Nusa Tengara.

Proširujući takozvani pacifički vatreni prsten, Indoneziju redovno pogađaju zemljotresi. U zemljotresu jačine 6,2 stepena koji je pogodio ostrvo Sulavezi u januaru usmrćeno je više od 100 ljudi.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

“Fort Bridž”, kodno ime za sahranu princa Filipa – najveće vojne počasti nakon Čerčila

Read Next

Erupcija vulkana na Karibima – meštani se evakuišu, očekuju se nove eksplozije