SLOMLJENO OGLEDALO, ODEĆA, OŠTEĆENO POSUĐE… Ovi predmeti zadržavaju negativnu energiju u vašem domu

Tokom čišćenja kuće fokusirajte se da se oslobodite svih onih stvari koje privlače negativnu energiju, a to su najčešće predmeti koji vam više ne služe, ne bude u vama dobre emocije ili su slomljene i oštećene.

One negativno utiču na energiju u domu, mogu privući nesreći i blokirati napredak, uspeh i radost. Sledeći put kada budete čistili dom, obavezno izbacite iz kuće ove stvari:

1. OŠTEĆENO POSUĐE

Svi predmeti u vašoj kuhinji trebaju biti celi. Ako koristite stari oštećen servis za čaj, ali ste sakrili novi i lepi u ormar, odbijate uspeh i sreću. Ne odlažite svoj stvarni život za sutra! Koristite novi stolnjak ili novi set posuđa i uživajte u ovom životu! Ne čekajte goste kako biste uživali u stvarima koje ste sebi priuštili.

Oštećeno posuđe

2. ODEĆA KOJA VAM SE NE DOPADA

Odeća treba da bude funkcionalna i prijatna. Ali ako su stvari postale nevoljene i samo zauzimaju prostor u ormaru, vreme je da se oprostite od njih. Ako su u dobrom stanju, odnesite ih u dobrotvorne ustanove ili ih nekome poklonite.

3. POKLONI KOJI NISU DONELI RADOST

Da, dešava se. Glupe figurice, čudni privesci za ključeve, kovčezi, slike i još mnogo toga, što nam daju naši najmiliji, često nam se ne dopada, već samo nam oduzima vitalnu energiju. Slobodno ih izbacite iz doma. Svaka stvar u kući treba da izazove unutrašnju sreću i zadovoljstvo. Težite ka tome.

Loš poklon, Loši pokloni, Praznici, Poklon

4. PRAZNE BOCE I TEGLE

Domaćice ih vole čuvati za svaki slučaj. U ormaru je dozvoljeno držati nekoliko praznih tegli, što može biti korisno u svakodnevnom životu. Ali nemojte prekriti pola balkona. Prazne konzerve i flaše kradu energiju i isisavaju pozitivno – donose nešto prazno i beživotno.

5. STARE SVEĆE

Prema feng šuiju vatra sagoreva negativnu energiju u domu. Zbog toga sveće koje se pale uvek čine da se osećamo prijatno i sigurno. Ali poluizgorelu sveću treba posmatrati kao otpad koji treba reciklirati ili zameniti novim svećama.

sveće

6. POLOMLJENO OGLEDALO

Prema drevnim verovanjima, ogledalo je vrlo moćan provodnik energije. Mnogi ga smatraju “prozorom” u drugi svet. Da li uživate u gledanju svoje razbijene slike? Malo je verovatno. Zamenite slomljeno ogledalo što pre kako biste izbegli negativnu energiju u svom domu.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

FRIZURA KOJA BRIŠE GODINE I BOJA KOSE KOJA ĆE BITI HIT JESENI: Donosimo vam 2 trenda koji stoje baš svakoj ženi

Read Next

Savršen za vrele letnje dane: Sladoled bolji nego onaj u poslastičarnici