Skupština o zakonima iz oblasti energetike i rudarstva, na početku poslanička pitanja

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir pitao je Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo za omladinu i sport o dopisu koje je uputila UEFA-a u vezi sa nameštanjem utakmica fudbalske Super lige.

Tandir je u parlamentu pitao da li se nešto preduzelo povodom tog dopisa, da li se utvrdila odgovornost, dokle se stiglo sa proceduralnim radnjama i da li je to uopšte tačno.

On je podsetio da se jedan dopis UEFA odnosi na utakmicu Novi Pazar – Proleter.

“Prema informacijama do kojih je moguće doći, toj organizaciji (UEFA) je skrenuta pažnja da su se desile velike uplate na kladionicama. Ako se ispostavi da je sve to tačno, to bi bila velika bruka i imala bi međunarodni karakter”, rekao je Tandir u Skupštini Srbije.

Tandir smatra i da su sportske kladionice veliki rasadnici korona virusa i da bi Krizni štab trebalo da razmotri da im se zabrani rad.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici podneto je 10 amandmana, na Predlog zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije osam, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima 14, a na Predlog zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije 13.

Pojedini mediji vode kampanju protiv Vučića

Poslanik sa liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”, Aleksandar Marković, izjavio je da je na delu snažna kampanja pojedinih medija protiv predsednika države Aleksandra Vučića, Vlade i funkcionera Srpske napredne stranke.

Marković je kazao da tu kampanju predvode mediji, kako je rekao, tradicionalno bliski Draganu Đilasu.

“U toj kampanji više nije važno ni koja tema je u pitanju, jer oni će bukvalno svaku temu iskoristiti za napad na Vučića. I nabavku vakcina i privlačenje direktnih stranih investicija i ulaganje u naoružanje i Vojsku Srbije”, rekao je Marković.

Kaže da je tim medijima potpuno nebitno šta je tema ili da li je to dobro za građane i državu, te da je samo bitno da čitav narativ bude negativan.

“Sada im smeta postavljanje spomenika despot Stefanu Lazareviću u Beogradu. Sada im to ne valja. Prvo su napadali spomenik Stefanu Nemanji pa danas napadaju spomenik despot Stefanu Lazareviću”, naveo je Marković.

Marković smatra da se takođe politizuje i tema zaštite životne sredine.

“Ako ste se pitali šta stoji iza te kampanje, odgovor je da se umanji značaj svakog rezultata koji je Srbija do sada postigla po bilo kom pitanju. Kada ne mogu argumentima da ospore ono za šta čitav svet odaje priznanje Srbiji onda imamo kampanju laži i besmislica”, ocenio je Marković.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Palestina od islamskih zemalja traži prekid odnosa sa Prištinom

Read Next

Bajden pisao Vjosi Osmani, veruje u recipročno priznanje Beograda i Prištine