Skupština grada: Šapić ostaje gradonačelnik

U tajnom glasanju učestovalo je samo 45 od 110 odbornika, za smenu Aleksandra Šapića glasalo je 44 odbornika, dok je jedan bio protiv.

Za smenu gradonačelnika potrebno je 56 glasova odbornika, a nova inicijativa za razrešenje gradonačelnika ne može da se podnese u narednih šest meseci.

Inicijativu za smenu gradonačelnika podnele su odborničke grupe Ujedinjeni, Moramo-Zajedno, DS i NS sredinom meseca.

Oni su optužili Šapića da je počinio niz krivičnih dela i da je zloupotrebio službeni položaj zato što je počeo nadogradnju svog objekta na Bežanijskoj kosi, a da prethodno nije pribavio potrebne građevinske dozvole, da nije obustavio radove na objektu čak i pošto mu je građevinska inspekcija naložila da to uradi i na kraju, što je kao gradonačelnik Beograda legalizovao taj, kako tvrde, nelegalni objekat od 404 kvadrata.

Odborničke grup Ujedinjeni, Moramo-Zajedno, DS i NS tvrdi da Šapić više nema legitimitet i pravo da vodi Beograd, te da prestonica zaslužuje boljeg gradonačelnika.

S druge strane, odbornici vladajuće stranke ističu da protiv Šapića ne postoji čak ni krivična prijava zbog nelegalne gradnje jer ju je Treće javno tužilaštvo odbacilo kao neosnovanu.

Odbornici SNS-a i SPS-a su, takođe, istakli da je veoma opasno nekog proglašavati krivim u sedištima političkih partija, a van nadležnih institucija.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Koristite ih svakoga dana: U ovim proizvodima je pronađen aditiv koja izaziva rak

Read Next

Slepi putnici proveli 11 dana na kormilu naftnog tankera