Škola objavila detalje: Šta je prethodilo pucnjavi u Mičigenu

Tim Tron, koji je na čelu škola u Oksfordu, opisao je u pismu šta je prethodilo pucnjavi.

Nastavnik je u ponedeljak tokom predavanja video Itana kako gleda fotografije municije na svom mobilnom telefon, zbog čega ga je poslao na razgovor sa psihologom i još jednim članom osoblja. Tokom razgovora, on im je rekao da je nedavno išao sa majkom u streljanu, i da je to porodični hobi.

Njegovi roditelji su potvrdili tu priču. Štaviše, prema navodima tužilaštva, Dženifer Krambli je sinu poslala poruku naredne sadržine: “LOL Nisam ljuta na tebe. Moraš da naučiš da te ne uhvate”.

Na dan pucnjave, nastavnik je kontaktirao savetnika zbog “zabrinjavajućih crteža i tvrdnji” čiji je autor učenik. On je “smesta izveden iz učionice” i odveden na razgovor kod psihologa, navodi se u pismu.

Učenik je rekao da je crtež deo video-igre koju pravi i informisao ga da želi da se bavi pravljenjem igrica.

U kancelariji savetnika bio je sat i po vremena, dok mu nisu došli roditelji. Za to vreme je tražio da mu se omogući da radi domaći zadatak.

“Savetnici na osnovu njegovog ponašanja, njegovih odgovora i smirenosti nisu ni u jednom trenutku mislili da bi on mogao nekoga da povredi”, naveo je Tron.

Roditeljima su rekli da učenik mora u narednih 48 časova da ode na savetovanje, u suprotnom će biti kontaktirana Služba za socijalni rad.

Kada su ih pitali da odvedu sina kući, roditelji su odbili jer su morali da rade. Pošto on nije imao prethodnih prekršaja, dozvoljeno mu je da se vrati na nastavu, što je naizgled bila bolja varijanta nego da se vrati praznoj kući.

“Iako nam je jasno da je ta odluka dovela do besa i konfuzije, psiholozi su je doneli na osnovu profesionalne obuke i kliničkog iskustva i nisu imali informacije koje su nam sada poznate”, navodi se u pismu. Dodaje se i da direktor nije znao za tu odluku.

Javni tužilac Karen Makdonald je rekla da je Itan Krambli navodno imao poluautomatski pištolj u rancu tokom sastanka sa školskim zvaničnicima i roditeljima. Tron je rekao da nema taj podaatak.

Itan Krambli je navodno pucao tokom malog odmora, kada su stotine đaka bile u holu, menjajući učionice.

“Pre nego što je on uspeo da uđe u glavni hol, učenici i osoblje su ušli u učionice i zaključali vrata, ili pobegli. Osumnjičeni nije uspeo da uđe ni u jednu učionicu”; naveo je Tron.

Četiri mlade osobe izgubile su život tog dana. Itan Krambli i njegovi roditelji nalaze se u zatvoru. Petnaestogodišnjak se suočava sa optužbom za ubistvo, a Džejms i Dženifer Krambli za ubistvo iz nehata. Negirali su krivicu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Kurti: Sastanak sa Vučićem moguć u drugoj nedelji decembra

Read Next

Valensija posle preokreta odnela bodove iz Viga