SKANDAL NA SAHRANI, PIJANI SVEŠTENIK ODRŽAO OPELO: Vikao je na okupljene zbog nošenja zaštitnih maski?!

Jedna neimenovana žena ispričala je za hrvatske medije kako je sveštenikiz crkve Pohođenja Blažene Device Marije sa ostrva Molat održao je nesvakidašnje opelo na Istu u alkoholisanom stanju.

Ona je opisala njegovo skandalozno ponašanje na poslednjem ispraćaju njenog dede.

‘Pola sata pre početka sahrane, ovaj sveštenik je došao u moju kuću da izrazi saučešće. Bio je vidno pijan.Osim što se videlo da jedva stoji na nogama, od njega je dopirao miris alkohola. Hteo je da nazdravi pre sahrane, ali zbog stanja u kojem je bio, nisam ga pustila u kuću. Opelo je kasnilo desetak minuta jer je on prvo tražio naočare pa smrtovnicu, zatim knjižicu”, prepričala je za Zadarski list.

sahrana

Naslonio se na sanduk koji je bio na kolicima. Kolica sa sandukom su se pomerila, krst koji je bio naslonjen je pao zajedno sa svim cvećem”, govori te ističe da su tada okupljeni počeli da izlaze iz crkve jer nisu mogli da gledaju, a ni da slušaju sveštenika.

Zatim se naljutio na okupljene i zapretio da će zaustaviti opelo, ako svi ne budu mirni. ”Zbog svojeg pijanog stanja neke delove je ponavljao, neke izostavio i izbacio, a za papu je rekao Benedikt koji nije papa od 2013. godine, umesto Franjo.”

Zadarska nadbiskupija upoznata je sa slučajem te je sveštenik pozvan na razgovor.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

ROMANTIČNA KOMEDIJA NA SUPERSTAR TV: Zlatni dani na malim ekranima!

Read Next

15 NAJBOLJIH SRPSKIH FILMOVA IKADA: Vreme je da ih (ponovo) pogledate! (VIDEO, ANKETA)