Sipala je omekšivač u vodokotlić nakon čišćenja, rezultat je fenomenalan

Iako smo mislili da se omekšivač za veš može koristiti samo za mekšu i mirišljavu odeću, zaljubljenici u čišćenje na društvenim mrežama stalno pokazuju da to nije tako i otkrivaju mu nove svrhe.

Često se tako u videozapisima o čišćenju na TikToku, Tviteru i Instagramu omekšivač spominje kao sredstvo s više mogućih namena: od dopune za aparate za prijatniji miris doma, pa do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha, prenosi The Sun.

Pranje sudopera

Popularna britanska ‘influenserka za čišćenje’ Mrs. Hinch pokazala je svojim brojnim fanovima kako ona s omekšivačem pere i kuhinjsku sudoperu, koja nakon toga blista i miriše na tek oprano rublje. Sudoperu najpre zapuši i u nju ulije dva puna čepa omiljenog omekšivača, pa ravno iz ketlera doda i vruću vodu.

– Omekšivač ostavite da deluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine – savetuje Mrs. Hinch.

Slični tekstovi

Pranje prašnjavih radijatora

Jedna je žena na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere sunđerom, vrućom vodom i omekšivačem

– Omekšivač za rublje na starom i prašnjavom radijatoru: sad izgleda kao nov i sjajno miriše – napisala je.

Brisanje prašine

Korisnica Clean Queen pokazala je na TikToku svoj vrlo jednostavni trik s omekšivačem koji sprečava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata. – Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će sprečiti da se brzo opet nakupi prašina – kaže ona

Osvežavanje WC-a

Mnoge su žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC šolju dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo zamirisalo pri svakom puštanju vode.

Pranje ulaznih vrata

Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata – piše jedna Instagram korisnica, a s malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova.

Za mirišljave prostorije

TikTok korisnica Nic podelila je kako u osveživač prostorija s trstikom dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korišćene štapiće trske.

– Miriše neverovatno, bolje nego pre – napisala je.

Ulazni i kupatilski tepisi

Ako želite da otkrijete koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupatilu, operite ga u kadi s vodom i omekšivačem, savetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u penušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača koji ćete ostaviti da deluje 30-ak minuta prije ispiranja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Tri predmeta koja nikako ne treba držati u kući – privlače negativnu energiju

Read Next

Snimak mačeta hit na internetu – pogledajte samo kako je zaspalo