Šest sportskih fraza za finale košarkašica Srbije i Francuske

Ustaljene fraze čuju se iz dana u dan, deluje da su nekada i izjave sportista proizašle iz iste glave sa generičkim izrekama i sintagmama.

Kako nas očekuje veliko finale Evropskog prvenstva u košarci između ženskih selekcija Srbije i Francuske, jasno je da će biti mnogo nervoze, pritiska i svega što tako velika utakmica donosi.

Kako bismo se malo oslobodili i rasteretili, spremili smo šest sportskih fraza koje bi mogle da se upotrebe za večerašnje finale Srpkinja i Francuskinja.

Ostaviti srce na terenu

Kako drugačije početi nego klasikom sportskog žargona, posebno u ovako važnoj utakmici kakva je finale Evropskog prvenstva. Devojkama ne preostaje ništa drugo kako bi pokušale da osvoje zlatnu medalju.

Ispoštovale smo dogovor iz svlačionice

Neće biti samo dovoljno da se ostavi srce na terenu, Francuska je težak protivnik i jedna od najjačih ekipa na “starom kontinentu”. Moraće i da se bude na nivou tokom svih 40 minuta, kako taktičkom, tako i energetskom. Želja i htenje ne smeju da izostanu jer je to jedini način da se pobedi.

Napetost je tolika da se može seći nožem

Značaj i veličina utakmice izvesno će uticati na igračice obe selekcije – ulog je ogroman u Valensiji. Ukoliko rezultatski bude neizvesna ili se uđe u penal-završnicu, jasno je da će napetost u hali “Paveljo de la Fuente” biti ogromna.

Da bace i veš-mašinu ušla bi u koš

Možda i najsvežija fraza nastala pre nekoliko godina, kada je jedan naš kolega patentirao rečenicu da ekipa kojoj sve polazi za rukom baci i veš-mašinu ka košu, ona bi verovatno prošla kroz obruč. Obično se koristi za timove koji pogađaju u serijama tokom dugog vremenskog perioda što će, nadamo se, biti upotrebljivo za izabranice Marine Maljković.

Šteta što jedan tim mora da izgubi

Floskula koja se često govori kada su oba sastava toliko dobra da zaslužuju pobedu. Neće biti iznenađenje ako i u ovom susretu bude takva situacija.

Falilo nam je sportske sreće

Onoj selekciji koja bude poražena neće samo kriviti sebe ili lošu partiju. Sigurno će im nedostajati i malo sportske sreće. Međutim, mnogi kažu da se i ta sreća zaslužuje…

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Đoković o uslovima na Vimbldonu i prvom rivalu

Read Next

I Serena Vilijams propušta Olimpijske igre