Šest prijava za vanredne izbore za predsednike opština na severu KiM

“Građanska inicijativa Mitrovica” prijavila se sa svojim kandidatom na izborima za predsednika opštine Severna Mitrovica, Demokratska partija Kosova dostavila je imena četiri kandidata za izbore u sve četiri opštine, Partija kosovskih Srba prijavila se sa svojim kandidatom na izborima za predsednika opštine Leposavić. Među prijavljenima je i jedan nezavisni kandidat.

Pokret Samoopredeljenje ima kandidate u sve četiri opštine, Građanska inicijativa “Srpski opstanak” prijavila se sa kandidatom na izborima za predsednika opštine Severna Mitrovica.

Vanredni izbori će biti održani 18. decembra, a nakon prijema prijava CIK će obratiti nadležnim institucijama radi provere kandidata da li su u skladu sa Zakonom o opštim izborima.

Prema rokovima koje je odobrio CIK, do 28. novembra biće doneta odluka o potvrđivanju političkih subjekata i kandidata.

Vanredni izbori za predsednike četiri severne opštine održavaju se pošto su Srbi u tom delu KiM odlučili 5. novembra da kolektivno napuste kosovske institucije, nezadovoljni politikom i odlukama vlade u Prištini.

Ostavke su podneli predsednici opština, zatim, odbornici i predsednici lokalnih skupština, sudije, tužioci i administrativno osoblje, policajci, osoblje lokalnih administracija i drugi.

Predstavnici Srpske liste podneli su ostavke na deset poslaničkih mesta u kosovskoj skupštini, ali ih je 17. novembra zamenilo preostalih devet kandidata sa iste izborne liste, te jedan sa izborne liste Građanske inicijative za slobodu, pravdu i opstanak.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Ove zemlje imaju prilično bizarne zabrane, obratite pažnju!

Read Next

Šolc: Nemačka vlada odobrila smanjenje cena gasa i struje