Selaković: Nije problem u pismu već u nepoštovanju procedure

Nikola Zurovac je, naime, potpisao pismo podrške poljskoj LGBT zajednici sa još 40 ambasadora drugih zemalja, a da o tome nije obavestio ministra Selakovića.

“Ambasador nikoga nije obavestio o tome. Mi ne govorimo o predmetu pisma i njegovoj sadržini. Da izbegnem sve insinuacije, nije u pitanju sadržina pisma, već propust ambasadora Srbije što pristupa nečemu o čemu ne obaveštava onoga kome odgovara za svoj rad”, rekao je Selaković na pitanje novinara u vezi sa tim slučajem.

Selaković je naveo da svaki postupak ambasadora u zemlji u kojoj je akreditovan može da unapredi ili naruši bilateralne odnose Srbije sa tom zemljom i da upravo zato postoji složeni mehanizam u kojem je ambasador obavezan da se konsultuje o svemu sa matičnim ministarstvom.

“To je stvar koja ne sme da se dešava. Šta god da je potpisao, a da nije pitao, može da naruši neki odnos i to je problem”, rekao je Slekaović.

Na pitanje da li to znači da mu vlada ne bi dozvolila da potpiše takvo pismo, Selaković je rekao da su to spekulacije “šta bi bilo kad bi bilo”, a da je u ovom slučaju reč o radnoj i profesionalnoj disciplini, što je, kaže, glavni problem.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Ministarstvo: Zahtev Prištine još jedna u nizu zloupotreba kulture

Read Next

Skupština usvojila Zakon o rodnoj ravnopravnosti