Seks posle 40. više nije isti: Evo kojih 5 promena ćete primetiti

Kada uđete u te čuvene četrdesete godine, neminovne su hormonske promene. Uz promene u telu i raspoloženju, primetićete kako vam se menja i seksualni život.

Imate manje volje za seksom

Kad zakoračimo u četrdesete polako počinje da se menjaju hormoni. A to može dovesti do toga da žene imaju manje želje za seksom. Takođe, može da se dogodi da je ženama potrebno duže kako bi bile spremne za seks, uz čest problem suvoće vagine.

Taj pritisak može da se smanji uz pomoć lubrikanta. Takođe, razgovor s partnerom pomaže da ponovo počnete da uživate u seksu

Mnogo je teže zatrudneti

Slični tekstovi

Što je žena starija, to više opada kvalitet i količina jajnih ćelija, pa je teže zatrudneti.

Šansa za začeće nakon 40. godine značajno opada, jer se smanjuje i količina i kvalitet jajašca za oplodnju. Osim toga, sa godinama raste i rizičnost same trudnoće, pa tako posle 40. godina raste rizik od pobačaja.

Češće doživljavate orgazam

Mit je da žene u zrelim godinama ne mogu da dožive orgazam. Naime, žena s godinama ima i više iskustva i samopouzdanja. Otvorenija je i više uživa u seksualnom činu. Upravo to su razlozi zašto žene u četrdesetim znatno lakše dožive orgazam nego ranije.

Muškarac može duže odlagati orgazam

Kako kod žena, tako se i kod muškaraca s godinama menja nivo hormona.

To vodi do toga da on može duže odlagati orgazam, te intenzivnije uživati u seksu. Na taj način će imati više vremena za partnerku, a time je i veća verovatnoća zajedničkog orgazma, piše Stil

Pronaći ćete nove načine da se zabavite u krevetu

Ako vam ne ide kao ranije u krevetu, to je prilika da u svoj seks unesete neke novine. Isprobavanjem novih stvari, imaćete više novih uzbudljivih doživljaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Muškarci najviše “padaju” na ovakve žene

Read Next

Majka je ćerku rodila sa 13 godina i danas svi misle da su sestre (video)