Savet za BDP: Od novembra se beleži rast zarada

Analizirajući planove za ovu godinu, na sednici je rečeno da se planira rast BDP u iznosu od 4,5 odsto, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.

Konstatovano je da je od novembra 2021. godine zabeležen rast zarada, nominalnih i realnih, uz očekivanje da se taj snažan trend nastavi i u tekućoj godini. Prosečna zarada u tom mesecu dostigla je 588 evra (u dinarskoj protivvrednosti).

Pozitivni trendovi uočeni su i u industriji, naročito prerađivačkoj i prehrambenoj, što posebno ohrabruje s obzirom na to da je taj sektor izvesni period bio u stagnaciji.

U saopštenju se navodi da u oblasti infrastrukture i građevine realizacija projekata koji su u toku teče po planu, očekuje se raspisivanje tendera za izgradnju kontrolnog tornja na aerodromu u Nišu, nastavlja se izgradnja autoputa Preljina – Požega, obilaznice oko Beograda, pripremljena je i dokumentacija za obilaznicu oko Užica i izgradnju tunela Kadinjača.

Takođe, razmatran je i veći broj projekata iz linijske infrastrukture čija je priprema pri kraju, poput autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, nastavka izgradnje autoputa na Koridoru 11, prema granici sa Crnom Gorom do Duge Poljane, kao i početak radova na izgradnji gasnog interkonektora Srbija – Bugarska, koji se planira početkom februara.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Efes poražen uprkos sjajnom Miciću, Barsa bez muke sa Asvelom

Read Next

DUBINSKI ČISTI KOŽU, A PRAVI SE OD SAMO 2 SASTOJKA: Sa ovom maskom imaćete ten poput porcelanske lutke! (RECEPT)