Saučešće Vučića Nemačkoj: Računajte na prijateljsku pomoć Srbije

Vučić je na Tviter nalogu naglasio da Nemačka, u ovim teškim trenucima, može da računa na prijateljsku pomoć Srbije.

“Duboko sam potresen strašnim scenama katastrofe koja je zadesila Nemačku. Izražavam iskreno saučešće zbog ljudskih žrtava i snažnu podršku onima koji su u potrazi za svojim najmilijima”, naveo je Vučić.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uputio je saučešće šefu nemačke diplomatije Hajku Masu povodom razornih poplava i nepogoda koje su pogodile tu zemlju i u kojima je život izgubio veliki broj osoba.

U telegramu se navodi da u ovom teškom trenutku Republika Srbija saoseća u tuzi i bolu sa Nemačkom spremna da u duhu prijateljskih odnosa pruži podršku u okvirima raspoloživih mogućnosti.

“Primite, ekselencijo, izraze mog visokog poštovanja”, navodi se u telegramu ministara Selakovića.

Selaković je, u ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje ime, uputio izraze najdubljeg saučešća šefu diplomatije Hajku Masu, građanima Nemačke i porodicama koje su izgubile svoje bližnje.

Najmanje 42 osobe su poginule, a na desetine se vode kao nestale u Nemačkoj, nakon što su obilne padavine prouzrokovale poplave i bujične tokove koji su nosile sve pred sobom, a u pojedinim mestima zgrade su se urušavale. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić se sastao sa Stefanovićem i generalom Mojsilovićem

Read Next

Tužilac u Peći nema saznanja o Srbima u blizini bunara u Dečanima, traži izveštaj policije