Sastanak sa strankama o izbornim uslovima bez EP 28. aprila, pozvan i Vučić

Ranije je bilo najavljeno da će sastanak biti održan 26. aprila, ali zbog međunarodnih obaveza predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu dogovoreno je, kazao je Ivica Dačić, da se razgovori pomere za 28. april.

Dačić je podsetio da je Vučić javno izrazio želju da u tom dijalogu učestvuje, navodeći da ga je on pozvao i kao predsednika Srbije i predsednika Srpske napredne stranke.

“U kom kapacitetu će učestvovati i da li će, na njemu je da donese odluku. Smatramo da je ovo jedan koristan korak napred zato što je politički dijalog potreban o važnim društvenim pitanjima i svakako će biti značajan doprinos političkoj stabilnosti zemlje”, rekao je Dačić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, na sastanak su pozvane one političke stranke koje su se izjasnile da žele da učestvuju u razgovorima bez stranaca, predstavnici stranaka koje čine vladajuću koaliciju, kao i neke od stranaka koje su izrazile želju da učestvuju u razgovorima i u jednom i u drugom formatu.

“Želim da pozovem i druge stranke koje se do sada nisu odazvale mom pozivu da se jave i da se ukoliko žele da učestvuju na sastanku jave Narodnoj skupštini”, istakao je Dačić.

Sastanak će se održati u sredu 28. aprila u 17 časova u maloj sali Skupštine Srbije. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Međuvladina konferencija EU i Srbije do kraja juna ove godine

Read Next

Osuda skidanja zastave Hrvatske sa rezidencije ambasadora Biščevića