Saradnja Instituta za veštačku inteligenciju i “Kontinentala”

Sporazum je u ime Instituta potpisao Dubravko Ćulibrk, ocenivši da je to veoma važan korak za Institut, jer omogućava budućim istraživačima da od samog početka u fokus svojih istraživanja stave probleme koji imaju veliki praktični značaj.

“Našim istraživačima je na ovaj način omogućeno da svoja znanja pretoče u komercijalna rešenja što će uticati na razvoj veštačke inteligencije, ali i pružiti podršku inovativnim globalnim kompanijama koje su aktivne u Srbiji. Vođeni zajedničkom vizijom siguran sam da ćemo unaprediti oblast veštačke inteligencije u Srbiji”, istakao je Ćuulibrk.

U ime kompanije “Kontinental Automotiv Srbija” sporazum je potpisao direktor Saša Horinga istakavši da se u automobilskoj industriji sve više koriste rešenja iz oblasti veštačke inteligencije, posebno kad je reč o autonomnoj vožnji.

“Naša vizija u ‘Kontinentalu’ je da diktiramo trendove i da budemo najbolji u onome što radimo a naši inženjeri to već jesu. Srećni smo što započinjemo saradnju sa Institutom za veštačku inteligenciju Srbije i sigurni smo da ćemo zajedno biti još uspešniji na međunarodnom tržištu”, naglasio je Horinga.

Naučnoistaživačka i poslovnotehnička saradnja podrazumevaće, između ostalog, i realizaciju zajedničkih projekata, razvoj proizvoda i proizvodnih programa i zajednički rad na komercijalnim projektima koje finansira Evropska unija.

Institut sa sedištem u Novom Sadu u martu ove godine osnovala je Vlada Srbije na osnovu inicijative iz Strategije razvoja veštačke inteligencije za period od 2020-2025.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Marjanović ostao u Dalasu, Voriorsi otpuštaju Smailagića

Read Next

5 RAZLOGA DA SVAKI DAN JEDETE MASLINE: Evo kako pomažu telu da ozdravi!