Sančez: Prostitucija pravi od žena robinje, zalažem se za zabranu

Obraćajući se svojim pristalicama na kraju trodnevnog kongresa Socijalističke partije u Valensiji, Sančez je naglasio da prostitucija “porobljava” žene.

U izveštaju Bi-Bi-Sija podseća se da je prostitucija u Španiji dekriminalizovana 1995. godine, a UN su 2016. godine procenile da seksualna industrija u toj zemlji ostvaruje prihode od 3,7 milijardi evra.

Istraživanje iz 2009. godine je pokazalo da je svaki treći muškarac u Španiji u nekom trenutku tokom života platio za seksualne usluge.

Međutim, drugi izvještaj objavljen 2009. godine sugeriše da bi ta brojka mogla biti i veća, dok se u studiji UN iz 2011. godine navodi da je Španija treći najveći centar prostitucije u svetu, iza Tajlanda i Portorika.

Prostitucija u Španiji trenutno nije regulisana i nema kazni za one koji svojom voljom nude seksualne usluge sve dok se to ne dešava u javnom prostoru. Sa druge strane, podvođenje ili posredovanje između seksualne radnice i potencijalnog klijenta je nezakonito.

Od dekriminalizacije 1995. godine industrija je doživela procvat i procenjuje da danas oko 300.000 žena u Španiji rade kao prostitutke.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

A što da ne: Jutarnju kafu zamenite ovim napitkom

Read Next

Juventus nadigrao Romu, Napoli bolji od Torina